Novosti

Hokejaši velika srca dolaze iz Siska!

“Želimo krov nad glavom kako bismo bili ravnopravni ostalim hokejaškim klubovima u zemlji, ali i ostalim sportašima u ovom gradu koji imaju regularne uvjete treniranja i natjecanja u svojim sportovima”, nedvosmisleno su u subotu poručili hokejaši KHL Sisak.

“Hokejaški dan za hokejašku dvoranu” otvorilo je preko stotinu djece koji su odmjerili svoje hokejaške vještine uz glasnu podršku roditelja, prijatelja i brojnih sugrađana. Završni turnir škole hokeja koji se u Sisku organizira kao simboličan završetak sezone leda, ujedno je označio i početak inicijative za izgradnju nove ledene dvorane koja bi postala dom sisačkih hokejaša, ali bi u isto vrijeme otvorila priliku i za razvoj drugih sportova na ledu poput umjetničkog, brzog i sinkroniziranog klizanja te curlinga.

Jutarnji turnir škole hokeja službeno su prigodnim govorom otvorili predsjednik KHL Siska Davor Soldić i direktor ŠRC-a Ivo Šimac koji su djeci i trenerima poželili ugodan boravak u Sisku. Zahvalili su se i sponzorima koji su svojim donacijama pomogli u humanitarnoj akciji KHL Sisak u kojoj su se prikupljala sredstava za trogodišnjeg Siščanina Nou U. Mali Noa nedavno je izgubio oba roditelja, a dio sredstava prikupljenih za njega u dobrotvornoj akciji iz prosinca prošle godine zlonamjerni počinitelji su ukrali iz sefa dječjeg vrtića u Sisku. Za Nou je prikupljeno 4.940 kuna donacija, a novac će biti uplaćen na račun dječje štednje te uručen Noinim skrbnicima. Turnir je službeno zatvorio gradonačelnik Siska Dinko Pintarić dodjelivši medalje svim malim hokejašima i plakete trenerima.

Popodnevni dio programa kasnioje gotovo dva sata zato što je proljetno sunce led na klizalištu učinilo neupotrebljivim, što je još jednom ukazalo na nužnost izgradnje natkrivenog klizališta. No, nakon što je sunce zašlo, pristigli su svi oni koje su organizatori pozvali da svojim prisustvom uveličaju ovaj dan: lokalni rock bendovi, radijska voditeljica Irina Čulinović, predstavnici Curling saveza Hrvatske, ekipa mlađih kadeta KHL Medveščaka i njihovi roditelji te brojni Siščani.

Irina Čulinović najavila je utakmicu Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete između KHL Siska i KHL Medveščak koja je završila rezultatom 1:2 za Medvjede. Siščani su pružili odličnu partiju poneseni bučnim navijenjem s tribina na kojima se okupilo više publike nego na najposjećenijim seniorskim utakmicama! 

Na kraju utakmice gradonačelnik je ekipama podijelio poklone i u kratkom govoru izrazio zadovoljstvo čitavom manifestacijom te izrazio nadu da će toliko željeni krov nad glavom sisačkih hokejaša uskoro doći. Ova izjava popraćena je burnim pljeskom svih prisutnih, a ponajviše roditelja malih hokejaša, koji najbolje znaju koliko vremena, truda i ljubavi njihova djeca, oni sami i svi članovi kluba ulažu kako bi se u Sisku održala najduža tradicija hokejaškog sporta u Hrvatskoj.

B. Mrak

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo