Novosti

Hrvati dio najveće europske rekreacije

NowWeMove je najveća europska kampanja promocije tjelesne aktivnosti i zdravlja koja traje do 2020. godine. MOVE Week je središnje događanje i vrhunac NowWeMove kampanje koja se od 2012. održava svake godine u rujnu ili listopadu u 38 zemalja Europe.

Broj uključenih ljudi u aktivnostima diljem Europe iz godine u godinu raste. Tako je u 2014. godini u 38 zemalja bilo uključeno preko milijun ljudi, a u Hrvatskoj je taj tjedan bilo aktivno više od 12 tisuća ljudi.

Organizatori i koordinatori NowWeMove kampanje i Move Week-a na europskoj razini su ISCA (International Sport and Culture Association) i ECF (European Cyclists’ Federation) uz finacijsku podršku Europske unije. U Hrvatskoj Move week koordiniraju Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve, Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije te Rekreacija.hr kao ključni Move agent i pokretač aktivnosti na području cijele Hrvatske.

Središnje MoveWeek aktivnosti ove se godine održavaju između 19. i 27. rujna.

Glavno sportsko-rekreativno događanje s kojim se otvara Move week u Hrvatskoj su besplatne sportske radionice „Pokret za radost“ u organizaciji portala Rekreacija.hr i Coca-Cole u Hrvatskoj. Radionice će se održati u subotu, 19. rujna u kampusu Kineziološkoga fakulteta u Zagrebu od 9.30 do 19 sati.

Posjetitelje očekuje besplatni sportsko-rekreativni sadržaj kroz 27 različitih sportskih radionica.

Radionice će biti podijeljene u 3 podija: fitnes, borilačke vještine i plesni podij.

Različitost sadržaja će vas oduševiti. Bit će tu joge, tai-chija, skakanja na mini trampolinima, zumbanja, swing-anja, atraktivnih sportova poput trbušnog plesa i pole dancea, pa do onih nešto “egzotičnijih” kao što su Kuk Sul Do, Yiguan ili Kali, a moći ćete i zaplesati sambu u ritmu brazilskih karnevala. I to je samo dio šarolike ponude…

Svi sudionici sudjelovanjem na minimalno jednoj radionici dobivaju na poklon majicu, a za sudjelovanje na više od dvije radionice posjetitelje očekuju vrijedne nagrade. Prijave na besplatne radionice su u tijeku i svi zainteresirani se mogu prijaviti na web adresi www.rekreacija.hr/radionice.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo