Hrvatska se pridružuje svijetu planinarenjem protiv ginekološkoga raka - Ordinacija.hr

Novosti

Hrvatska se pridružuje svijetu planinarenjem protiv ginekološkoga raka

Hrvatska liga protiv raka i Planinarski klub Hrvatskog liječničkog zbora pozivaju na CroGlobathon povodom kojeg će u nedjelju, 23. travnja u 8 sati, brojni liječnici, profesionalni i rekreativni sportaši te građani udružiti snage planinarenjem na Sljeme.

Hrvatska se ovoga travnja pridružuje brojnim zemljama svijeta u međunarodnoj zdravstvenoj akciji podizanja svijesti o važnosti prevencije ginekološkog raka, Globe – athon. Ginekološki rak koji zahvaća brojne organe uključujući kompletan genitalni, ali i urološki sustav pogađa žene sve mlađih dobnih skupina, a zbog nepravovremenih pregleda i samim time kasnog otkrivanja, veliki broj njih neopravdano umire od ove opake bolesti.

Veseli me da se i u Hrvatskoj održava ova međunarodna zdravstvena kampanja s ciljem poticanja žena na redovite odlaske na ginekološke preglede. Nestrpljivo iščekujem planinarenje na Sljeme i pozivam sve građane da nam se pridruže. – izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Planinarenje je jedna od najzdravijih vrsta rekreacije, a upravo javnozdravstvena akcija CroGlobathon jedinstveni je poticaj za početak tjelesne aktivnosti i brige za vlastito zdravlje. Planinarenje povodom CroGlobathona započet će u 8.30 sati ispred Osnovne škole u Gračanima, a zajednički put završit će dolaskom na cilj oko 12 sati u Domu Crvenog križa Grada Zagreba koji će i ove godine pripremiti grah za vrijedne planinare.

Osim skrbi o ženskom zdravlju, ovim pohodom želimo vlastitim primjerom i angažmanom za što aktivniji i zdraviji život što veći broj građana motivirati na isto. Tada je svakodnevica ljepša, a kvaliteta života znatno bolja. – zaključio je predsjednik Planinarskog kluba Hrvatskog liječničkog zbora dr.Berislav Banek.  

Foto: Promo 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo