Novosti

Hrvatski Crveni križ i Konzum u projektu “Vaš dar za pravu stvar”

Osim što će Konzum pomoći u donacijama, također će njihove Super Konzum prodavaonice funkcionirat i kao sabirni centri.

Nakon niza humanitarnih akcija koje su odrađene uz pomoć građana, Hrvatski Crveni križ propisao je normative za prikupljanje pomoći i nazvao ga Vaš dar za pravu stvar. Projekt je sadržan od niza detaljno predviđenih koraka koji će od sada, pa u svim budućim akcijama osigurati red, sustavnost i maksimalnu proaktivnost u prikupljanju pomoći socijalno ugroženim građanima, ali dati i novi način prikupljanja pomoći u svim budućim iznenadnim situacijama.

– Projekt Vaš dar za pravu stvar provodit će se 5 puta godišnje uz već tradicionalne aktivnosti Crvenog križa. Kako bismo ih mogli provesti sustavno i na nacionalnom nivou bila nam je potrebna velika logistička podrška i stoga smo zahvalni Konzumu koji je kao i do sada u akcijama koje smo provodili, odmah pružio svoju pomoć. Želja nam je da projekt zaživi i da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija. – izjavio je na predstavljanju projekta Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić.

Direktor marketinga Konzuma Danijel Dugić istaknuo je kako će od sada 76 Super Konzum prodavaonica funkcionirati i kao sabirni centri Hrvatskog Crvenog križa. Također je nadodao kako će odaziv građana biti velik, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme

Hrvatski Crveni križ trenutno definira popis artikala koji su u pojedinom trenutku najpotrebniji, s ciljem da olakša rad volontera i ubrza dostavljanje donacija onima koji ih čekaju i trebaju.

Pozivaju se svi građane da prema svojim mogućnostima donacije prema popisu kojeg je objavio Hrvatski Crveni križ dostave u najbliži Super Konzum. Tako pomažu radu Hrvatskog Crvenog križa, a ujedno mogu biti potpuno sigurni da će pomoć koju žele dati biti dostavljena točno onima kojima je i namijenjena.

FOTO: Shutterstock 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo