Novosti

Humanitarna akcija “Budi čovjek…” za Kikija

U Zagrebu živi Kristijan, prijatelji ga od milja zovu Kiki. On ima 18 godina i do nedavno je bio u potpunosti sličan, gotovo isti kao i većina njegovih vršnjaka. Živio je punim plućima, družio se, veselio i mislio na one stvari na koje misli njegova generacija, život je bio ispred njega i vrijedila je ona “sve je lako kad si mlad!”.

U siječnju ove godine dogodio se jedan naoko bezazlen događaj i njegov je život krenuo nekim drugim smjerom. Kristijanu je pozlilo, završio je na hitnoj, doktori su napravili sve što su mogli kako bi mu pomogli, ali nisu imali pravi odgovor. Kristijan je gubio ravnotežu, ruke su mu se grčile, nije više mogao jesti sam, hodati sam, gubio je kile i snagu, postao je invalid u nekoliko dana s vrlo crnim prognozama i život je postao pakao za njega i za majku s kojom živi.

Dijagnosticirana mu je teška i rijetka bolest,  odumiranja mišića i živaca. On odumire i bila je prognoza da mu slijede teške muke i skora smrt. Njegova majka, kao i svaka majka, nije posustala ni odustala i uložila je najveće moguće napore da učini sve za svog sina, tražila je i traži pomoć na sve strane, u zemlji i inozemstvu. U toj potrazi došla je do neurologinje Maja Roje Novak, vrsne stručnjakinje koja je primijenila novu metodu liječenja, injekcijama s koktelom lijekova i vitamina u kombinaciji s elektro-akupunkturom. Ovaj pristup zaustavio je procese koji su već bili uznapredovali i doveo do određenih poboljšanja – pojavila se nada!

Na žalost, HZZO ne podmiruje troškove ovih skupocjenih tretmana i majka je bila prisiljena tražiti i financijsku pomoć od poznanika i prijatelja, koji su krenuli s humanitarnim akcijama.

Koliko vrijedi jedan mladi život?

Možda jedan telefonski poziv? Ulaznicu za koncert? Uplatu na račun prema svojim mogućnostima? Molitvu za Kikija? Jednostavnu pozitivnu misao? Poziv poznanicima da se priključe? Zato svakog od vas pozivamo: “Budi čovjek… ” i učini nešto!

Kako je nastala akcija “Budi čovjek….” i što ima za cilj?

Nedavno, na Trgu bana Jelačića, Kikijevi prijatelji su tijekom koncerta prišli pjevaču Željku Ćorluki Čupi i zamolili ga da pozove publiku da na humanitarni broj doniraju sredstva za pomoć.

Čupo je to napravio i publika je reagirala, ali na žalost to je mali broj ljudi i nedovoljno sredstava za trenutne terapije i za nove koje se planiraju za rujan 2013. godine. Čupo je odlučio dati svoj doprinos i odabrao je pjesmu “Budi čovjek…” kao motiv za humanitarnu akciju te je odlučio snimiti video spot u kojem mu se priključila i performerica i multimedijalna umjetnica Clara Cappendorff. Sve s ciljem da se Kristijanu omoguće neophodne terapije i liječnički tretmani koji će se dogoditi u rujnu 2013. uz pomoć grupe renomiranih stručnjaka iz zemlje i inozemstva koji vjeruju da će naći odgovor na bolest koja je napala Kristijana.

Upravo je Čupo i grupa Fly održati još jedan koncert 5. srpnja u zagrebačkom klubu Roko, s početkom u 23 sata.

Svi koji žele pomoći Kristijanu Horvatu mogu nazvati humanitarni broj 060 884 404 ili uplatiti novac na račun 2360000-3115715481 Zagrebačke banke.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo