Novosti

Humanitarna akcija “Mali dom za velike snove”

Cilj akcije koja će trajati od prosinca do Uskrsa je prikupljanje sredstava za osnivanje Edukacijskog centra Malog doma, ustanove za rehabilitaciju djece s oštećenjem vida i drugim višestrukim poteškoćama.

U prostorijama Dnevnog centar za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom – Zagreb”, predstavljena je humanitarna akcija “Mali dom za velike snove” koju zajednički organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i ustanova Mali dom.

Osnivanjem Edukacijskog centra za djecu s oštećenjem vida i drugim višestrukim poteškoćama u program bi se moglo uključiti više djece i roditelja iz drugih dijelova Hrvatske, kao i stručnjaci koji s djecom s ovim poteškoćama rade u različitim ustanovama, udrugama i programima, a potrebna im je stručna podrška u njihovom radu.

 „Mali dom“ je ustanova socijalne skrbi koja provodi rehabilitaciju djece s oštećenjem vida i dodatnim poteškoćama te provodi rane intervencije u toj populaciji, uključujući rad u obitelji s djecom od rođenja do 3. godine života. Djeluje kao dnevni centar i unutar njega provodi svoje programe i aktivnosti, a trenutno u svojim programima ima devedesetak korisika – djece iz šire okolice Zagreba. Ujedno je i jedina instituacija na području cijele Hrvatske koja provodi rehabilitacijske programe za djecu s takvom kombinacijom višestrukih poteškoća, a kako su potrebe za uslugama koje “Mali dom” pruža sve veće, a i same usluge sve brojnije i kompleksnjije, ukazala se potreba proširenja programa “Malog doma” na područje cijele Hrvatske.

“Naši programi postoje već 12 godina i za to vrijeme odškolovali smo profesionalne terapeute po mnogim edukacijama u svijetu i kreirali programe prilagođene našim mogućnostima, ali u profesionalnom smislu uvijek postavljajući visoke standarde. Do sada je kroz različite programe dijagnostike, savjetovanja te različitih rehabilitacijskih aktivnosti prošlo više od 700 djece iz Hrvatske. Ovom akcijom želja nam je osnovati Edukacijski centar kako bi taj broj još povećali, djeci i roditeljima izvan Zagreba olakšali i pomogli u rehabilitaciji te daljnje educirali stručnjake koji s njima rade”, izjavila je ravnateljica Malog doma Darija Udovičić – Mahmuljin

Cilj ove humanitarne akcije prikupljanje je novčanih sredstava za pokretanje Edukacijskog centra za djecu s oštećenjima vida i drugim višestrukim poteškoćama kao i sredstava za najam stana u Zagrebu za smještaj djece i roditelja s prebivalištem izvan Zagreba tijekom tretmana rehabilitacije. Osim toga, cilj je i formiranje mobilnih timova za patronažu diljem Hrvatske (kupovina namjenskog vozila, materijali i testovi za terenski rad), zapošljavanje dodatnih dvoje stručnjaka te organiziranje seminara za educiranje stručnjaka iz drugih institucija uključenih u rad s djecom. Akcija će trajati od prosinca do Uskrsa 2010. do kad će svi građani imati priliku donirati 6,15 kn pozivom na humanitarni telefon 060 9016.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo