Novosti

Humanitarna izložba maski “Maske za osmijeh”

Humanitarna izložba maski “Maske za osmijeh” u organizaciji Rotary kluba Zagreb Agram s velikim je uspjehom održana u Galeriji Klovićevi dvori.

Maske su s velikim veseljem izradili renomirani slikari, kipari i kostimografi: Zoltan Novak, Dalibor Stosić, Nenad Vorih, Paulina Jazvić, Dimitrije Popović, Fadil Vejzović, Denisa Pecotić, Jagoda Buić, Ivica Propadalo, Saša Šekoranja, Staša čimbur, Jadranka Pavelić, Miljenko Bengež, Mirna Sporiš i Vladimir Dodig Trokut.

Donacije prikupljene na izložbi namjenjene su projektu “Škola u bolnici” Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Ravnateljica “Škole u bolnici” Lidija Sosa Šimenc nije krila zadovoljstvo pokrenutom inicijativom. “U ime naših učenika, malih pacijenata, njihovih roditelja i svih nastavnika mogu reći veliko hvala. Sedamnaest učitelja Škole u bolnici redovno održava nastavu na 10 bolničkih odjela a ovisno o zdravstvenom stanju naših učenika rad se odvija individualno ili skupno. Do danas je kroz Školu u bolnici prošlo oko 14000 učenika od prvog do osmog razreda osnovne škole. Mnogi od njih zasigurno ne bi završili razred da nije bilo ovog programa jer ću čitavu godinu, ili čak i više godina, proveli na bolničkom liječenju.”

Dr.med. Zoran Bahtijarević ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Zagrebu presretan je i prilikom obilaska izložbe u društvu samih autora izjavio je “Naši pacijenti su zahvaljujući Školi u bolnici sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji, te svakako uspješniji u svom daljnjem školovanju. Škola u bolnici se postupno opremala nastavnim sredstvima i pomagalima te danas možemo reći da je suvremeno opremljena. Brojne donacije u tome svakako pomažu i vjerujem da možemo i da hoćemo učiniti još puno više.”

Ordinacija.hr
 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo