Novosti

Humanitarnom akcijom “Volim trčanje” za Zakladu Ana Rukavina

Sportsko-humanitarna manifestacija “Volim trčanje” održat će se u nedjelju, 12. lipnja na savskom nasipu pored Boćarskog doma od 9 do 13.45 sati.

Već četvrtu godinu za redom javnozdravstvenu akciju “Volim trčanje” organizira Društvo športske rekreacije “Aktivan život” uz pokroviteljstvo Gradskog ureda za zdravstvo te brojnih sponzora. Ovom akcijom građanima se prvenstveno nastoji ukazati na sve veću važnost povećane tjelesne aktivnosti za zdravlje.

Javnozdravstvena akcija “Volim trčanje” i ove godine ima humanitarni karakter jer će se dio novca prikupljenog od startnine za rekreativnu utrku darovati Zakladi Ana Rukavina. Na utrci će biti i zakladin štand na kojem će se posjetitelji moći upoznati s radom Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica i javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, a posjetitelji će moći i kupnjom promotivnih artikala podržati daljnju HLA tipizaciju krvi potencijalnih donatora krvotvornih matičnih stanica.

Program započinje u 9.30 sati Baby maratonom, zatim dječjim utrkama, utrkom građana na 2 km i 5 km metara te kros utrkom na 11,5 km. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada predviđeni su u vremenu 12:30-13:45.

Više o programu potražite na stranici Volim trčanje.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo