Novosti

Inkluzija i mentalno zdravlje

Foto: Shutterstock

U Zagrebu se provode završne pripreme pod naslovom SVIBANJSKI SUSRETI. Manifestacija koja se održava 38 godina u Centru za rehabilitaciju Zagreb-Paunovac.

Po prvi puta likovna kolonija organizira se u sjedištu Centra Orlovac, od 25-26.svibnja. Iako u drugom prostoru, dugogodišnja tradicija se nastavlja. Zajednicu dobra ne čini mjesto, već ljudi, njihovi međusobni odnosi, uzajamna podrška, zajedničke aktivnosti istaknula je u razgovoru ravnateljica Centra za rehabilitaciju Zagreb , Ružica Stipčić, dipl. def.

KULTURNA –ZDRAVSTVENA-EDUKATIVNA MANIFESTACIJA U SREDIŠTU ZAGREBA

Prema riječima voditeljice sjedišta Orlovac Dijane Čurila,prof.def kreativnost u službi zdravlja jedan je od slogana stručnjaka, koji se kontinuirano provode različite vrste inkluzivnog programa za osobe s intelektualnim poteškoćama.

Kroz umjetničko kreativni rad kao jednog segmenta, umjetnici u interakciji s osobama s intelektualnim teškoćama utječu na senzibilizaciju šire sredine, potiču inkluzivni pristup, prihvaćanjem raznolikosti i poštivanjem pojedinca. Likovnu terapiju u sjedištu Orlovac provodi Blanka Stančić Puhak , mag.umj., CEAT praktikant.

Opći cilj programa likovne terapije je poticanje i osposobljavanje korisnika za što samostalniji pristup i način rada u likovnom stvaralaštvu. Kroz likovno stvaralaštvo razvijaju se osobne vrijednosti, radne navike, bolje razumijevanje za likovnu problematiku. Osim razvitka mentalnih sposobnosti, radi se automatski i na fizičkim sposobnostima poput jačanja fine i grube motorike, koordinacija oko ruka, te na taj način podiže razinu samopouzdanja i izvršavanju svakodnevnih obaveza. Orijentiralo bi se isključivo na potrebe korisnika, na htijenje, mogućnosti i talentiranost u svim segmentima, te na taj način pridonijelo boljem, kvalitetnijem i ispunjenjem životu korisnika Centra za rehabilitaciju. Zbog navedenog pozivamo naše sugrađane na zajednički susret koji je bio i ostao u službi zdravlja i zajedništva istaknula je riječima voditeljice sjedišta Orlovac Dijane Čurila,prof.def. 

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo