Novosti

Jasenko Houra se odrekao “Ruže hrvatske” za Zakladu Ana Rukavina

Jasenko Houra, frontmen sastava Prljavo kazalište i autor brojnih pjesama koje su obilježile nekoliko posljednjih desetljeća, odrekao se u korist Zaklade Ana Rukavina svih naknada s osnove prava vezanih uz izvođenje i izdavanje pjesama „Mojoj Majci“ (Ruža hrvatska), „Crno-bijeli svijet“, „Sretno dijete“, „S vremena na vrijeme“ i „Heroj ulice“ za period od 1.1.2009. do 31.12.2013. godine.

k„Ovom velikodušnom gestom, gospodin Houra je pokazao kako nije samo veliki pjesnik i glazbenik, već i čovjek velikog srca. S obzirom da je Jasenko aktivno sudjelovao u kampanji zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP), apelirajući na plaćanje ZAMP-a, kao kruha od kojeg umjetnici žive, ovo je jedna velika gesta kojom se Jasenko odrekao dijela svojih prihoda“, naglasila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Vjerujemo kako će ova gesta gospodina Houre biti prekrasan uvod za Anin rođendan (26. ožujka) te da će radijske postaje biti još više potaknute svirati navedene skladbe kako bi se što više novca prikupilo za tipizaciju krvi potrebnu za upis u Registar dobrovoljnih darivatelja.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo