Novosti

Jednom tabletom protiv tri opasne bolesti!

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako bismo u budućnosti mogli koristiti samo jednu tabletu za liječenje Alzheimerove, Parkinsonove bolesti i multiple skleroze.

kIako se još uvijek ne zna datum pojavljivanja spomenutog proizvoda na policama inozemnih i domaćih ljekarni, znanstvenici ističu kako je nova vrsta lijeka dizajnirana da štiti mozak od štetnih učinaka upale.

Bez obzira na to što rezultati kliničkih ispitivanja na ljudima još uvijek nisu objavljeni, studije na laboratorijskim životinjama su pokazale kako bi terapija mogla biti učinkovita protiv širokog raspona bolesti koje pogađaju neuromotorički sustav. Tu se ubrajaju Alzheimerova, Parkinsonova bolest i multipla skleroza.

Jedinstvena će tableta sadržavati dva, otprije otkrivena i patentirana lijeka poznata kao MW151 i MW189. Oni sprječavaju pretjeranu proizvodnju citokina, odnosno štetnih proteina u mozgu. Znanstvenici vjeruju da oni doprinose nizu degenerativnih oboljenja kao i oštećenja mozga nakon moždanog udara ili ozljede, ubijajući stanice živaca i štetne veze unutar mozga.

Rezultati su objavljeni u časopisu Journal of Neuroscience.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo