Kampanja "Sigurniji internet za djecu" se nastavlja - Ordinacija.hr

Novosti

Kampanja “Sigurniji internet za djecu” se nastavlja

Ovogodišnja akcija namijenjena je učenicima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, roditeljima i ostalim osobama kojima je sigurnost djece na internetu važna.

I ove godine zajednica “Suradnici u učenju”, okupljena oko portala Učitelji.hr i digitalnog časopisa Pogled kroz prozor pokreće akciju “Sigurniji internet za djecu“.

U prošlogodišnjoj akciji pozvali su učitelje i nastavnike da barem jedan školski sat posvete temi sigurnosti mališana na internetu te podijele svoja iskustva i preporuke kako djecu naučiti primjerenom, odgovornom i sigurnom ponašanju na internetu. Njihove članke možete pročitati na portalu Učitelji.hr.

Zajednica Suradnici u učenju ove je godine službeni predstavnik Hrvatske u Vijeću za Dan sigurnijeg interneta, a imenovala ju je INSAFE-a.

Ovogodišnja akcija namijenjena je učenicima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, roditeljima i ostalim osobama kojima je sigurnost djece na internetu važna.

  • Učenici se pozivaju na sudjelovanje na izložbi multimedijskih radova (videa, igri, animacija i slično) kojima oni upozoravaju vršnjake na moguće opasnosti na internetu i daju savjete kako ih izbjeći.
  • Učitelji i nastavnici se pozivaju da naprave predavanje, radionicu ili neku drugu aktivnost sa svojim učenicima te kroz takav primjer dobre prakse preporuče svojim kolegama kako djecu poučiti primjerenom, odgovornom i sigurnom ponašanju na internetu.
  • Za roditelje i sve odrasle pripremljena su predavanja o Sigurnosti djece koja će se održati u gradskim knjižnicama širom Hrvatske te putem online webinara.

Detalje akcije, opise učeničkih i učiteljskih radova, raspored i termine predavanja možete pronaći na stranici akcije. Sigurniji internet 2011. .

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo