KBC Sestre Milosrdnice prvi u Hrvatskoj koristit će neinvazivnu metodu dijagnostike žuči - Ordinacija.hr

Novosti

KBC Sestre Milosrdnice prvi u Hrvatskoj koristit će neinvazivnu metodu dijagnostike žuči

dm je KBC-u Sestre Milosrdnice donirao balon katetere vrijedne više od 177.000 kuna zahvaljujući kojima će Zavod za gastroenterologiju i hepatologiju KBC-a prvi u Hrvatskoj provoditi metodu neinvazivne dijagnostike žuči uz pomoć kontrastnog prikaza žučnih vodova.

Metoda omogućuje i uzimanje velikih uzoraka tkiva za eventualnu verifikaciju tumora, uklanjanje nekih tumora te razbijanje žučnih kamenaca.

Donirani balon kateteri neophodni su za provođenje ove neinvazivne metode. Uobičajena metoda dijagnostike žučnih vodova, ERCP – rentgenska pretraga gušterače i žučnih vodova, vrlo je agresivna te je pacijenti često teško podnose zbog čega je u dijagnostici sve češći trend korištenje neinvazivnih metoda.

Donacijom ovog uređaja dm je pružio konkretnu potporu KBC-u i liječnicima smo omogućili da u svakodnevnom poslu koriste moderne, neinvazivne metode dijagnostike koje pacijenti lakše podnose. dm se uvijek trudi prepoznati potrebe zajednice i odgovoriti na njih jer je to jedini način davanja stvarnog i primjetnog doprinosa društvu u kojem poslujemo“, izjavila je Ana Fostač-Krilčić, članica Uprave dm-a.

Zavod za gastroenterologiju i hepatologiju KBC-a Sestre Milosrdnice godišnje liječi oko 2.500 bolesnika. U sklopu dijagnostičke i terapijske obrade bolesnika izvode se sve suvremene gastroenterološke pretrage i zahvati.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo