Koncert u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja - Ordinacija.hr

Novosti

Koncert u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

Tradicionalni “Koncert za život“ u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, u sjećanje Ane i maestra Vjekoslava Šuteja, održat će se 5. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 20 sati.

Na današnji dan, 1977. godine rođena je Ana Rukavina. U živote velike većine građana ušla je tiho, slanjem jednog relativno kratkog, ali emocijama punog pisma s naslovom – Želim život! Njime je zatražila pomoć svih nas, a zauzvrat je ponudila obećanje kako će biti hrabra, vedra i kad bude teško. Nažalost, Ana nas je prerano napustila, u 29. godini, ali njeno obećanje ispunjava Zaklada Ana Rukavina kontinuiranim radom na jačanju kulture građanske solidarnosti i darovanjem druge mogućnosti za život potrebitima.

Tradicionalni “Koncert za život“ u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, održat će se 5. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 20 sati. Koncert će se održati u sjećanje na Anu i maestra Vjekoslava Šuteja, a na programu je “Salsa filarmonica“ pod dirigentskom palicom maestra Alana Bjelinskog, uz pomoć vrhunskih latino glazbenika Ricarda Luquea i Olvide Ruiz Castellanos. Ulaznice su u prodaji po jedinstvenoj cijeni od 50 kuna te su dostupne u online prodaji na Ulaznice.hr i na blagajni Zagrebačke filharmonije. Sav prihod od prodaje karata namijenjen je radu Zaklade Ana Rukavina.

Salsa Filarmonica

Djelovanjem Zaklade broj upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, povećan je s početnih 150 na današnjih 37.831 građana, na što su iz Zaklade iznimno ponosni.  

“Želimo vjerovati kako smo time mnogim obiteljima pružili nadu onima koja je prijeko potrebna. Ono što predstavlja apsolutni vrhunac našeg rada jest 25 transplantacija donora iz hrvatskog Registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu. Upravo ta činjenica naš je najveći motiv za daljnji nastavak rada», izjavili su iz Zaklade Ana Rukavina.

Zaklada Ana Rukavina još jednom želi podsjetiti građane da u sebi nosimo “lijek“ kojim možemo spašavati živote te da, uz pozitivan stav i nepresušnu vjeru u život, zajedno možemo činiti dobro.

Podržite i vi rad Zaklade i odazovite se ovom velikom humanitarnom koncertu 5. travnja!

Ane Rukavine se sjećamo kao hrabre i borbene novinarke Vjesnika. Preminula je prerano, u 29. godini života. Sredinom 2005. saznala je kako boluje od leukemije. Iako dijagnoza nije bila obećavajuća, optimizam i želja za životom nisu ju napuštali. Stanje joj se na kratko poboljšalo i činilo se kako je dobila bitku s opakom bolešću. Na žalost, bolest se ponovno vratila. Ana Rukavina Erceg preminula je 26. studenog 2006. godine.

Maesto Vjekoslav Šutej preminuo je 2. prosinca 2009. godine nakon duge i teške borbe s leukemijom. Šuteju je zlokobna bolest
dijagnosticirana u ljeto 2008. godine, od koje se uspješno liječio u
klinici za istraživanje i liječenje raka Fred Hutchinson Cancer Center
u Seattleu, gdje mu je po prvi put transplantirana koštana srž. Nakon povratka na scenu Lisinskog, bolest se, nažalost, vratila, te je ponovno hospitaliziran.
Krajem rujna 2009. godine u KBC-u Zagreb maestru je po drugi put transplantirana koštana srž, ali je njegovo tijelo nije prihvatilo. Liječnici objašnjavaju kako je Šutej umro zbog komplikacija
transplantacije koštane srži. Nova koštana srž je na Šuteja reagirala
kao na stranu osobu, a takvu negativnu reakciju tijela je teško kasnije
zaustaviti.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo