Novosti

Liječnici, sportaši i glumci planinarenjem poslali poruku o važnosti prevencije ginekološkoga raka

Brojni hrvatski liječnici i građani zajedničkim planinarenjem na Sljeme obilježili su međunarodnu javnozdravstvenu akciju Globe – athon

Potaknuti poraznim statistikama o velikom broju smrti u Hrvatskoj od različitih vrsta ginekološkoga raka, vlastitim su primjerima ukazali na važnost tjelesne aktivnosti i njezine iznimne uloge u prevenciji bolesti koja nepravedno uzima najviše ženskih života.

Drago mi ja da su se unatoč kiši planinari odazvai i uspeli na Sljeme u akciji koja se bori protiv ginekološkog raka! – izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i predsjednik Hrvatske lige protiv raka te dodao: Moram naglasiti da je za uspješnu borbu nužno redovito odlaziti na ginekološke preglede, te tako brinuti o vlastitom zdravlju!

Planinarenje povodom četvrtog izdanja hvalevrijedne zdravstvene akcije CroGlobathon koju zajednički obilježavaju brojne zemlje svijeta trajalo je više od tri sata, a uzbudljivom pohodu liječnika i građana pridružili su se i jedan od najpoznatijih hrvatskih alpinista Stipe Božić, glumci Ana Gruica i Vedran Mlikota te glazbenik Hrvoje Rupčić.

Ovo mi je već četvrti put da sudjelujem. Mislim da je jako dobro da se poznate osobe uključe u ovakve akcije i time daju na važnosti tome da se žene pregledavaju redovito i možda tako spriječe ovu opaku bolest! -izjavio je Stipe Božić.

Zajednički uzbudljivi put završio je dolaskom na cilj u Dom Crvenog križa Grada Zagreba koji je za planinare pripremio odličan grah te provjeru krvnog tlaka.

Kao dugogodišnja planinarka počašćena sam sudjelovanjem u ovoj akciji. Svaka od nas žena misli da se nama “to” ne može dogoditi. Stoga bi nam briga o zdravlju trebala biti na prvom mjestu! – zaključila je pri dolasku na cilj glumica Ana Gruica.  

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo