Masna jetra – problem modernoga načina života - Ordinacija.hr

Novosti

Masna jetra – problem modernoga načina života

Masnu jetru, jedan od zdravstvenih problema današnjeg društva, karakterizira nakupljanje masti u jetri.

Uzroke nalazimo u alkoholu, nekim lijekovima, prekomjernoj tjelesnoj težini, poremećajima metabolizma masti, u šećernoj bolesti te kao posljedicu nekih kroničnih bolesti. Najčešće masna jetra nema simptoma te je stoga važno redovito posjećivati liječnika i pokušati voditi zdrav život. Iako bez simptoma, neliječena masna jetra može dovesti do ciroze jetre.

Kako do poboljšanja?

Jednom kada se dijagnosticira, pacijent se upućuje na dijetu za smanjenje tjelesne težine te prekid uzimanja alkohola. Ukoliko pacijent na vrijeme promjeni životne navike, dolazi do poboljšanja nalaza. Osim promjene životnih navika tu su i dodaci prehrani koji sadrže sastojke koji doprinose normalnoj funkciji jetre.

Za normalnu funkciju jetre

Osim masne jetre, stanice i funkcija jetre mogu biti ugroženi od toksina i raznih oštećenja kao što su konzumacija alkohola i određene hrane, terapije lijekovima te bolesti. Silimarin 3-aktiv hrvatski je proizvod za jetru koji sadrži silimarin iz sjemenki sikavice, ekstrakt artičoke, list zelene masline i kolin. Kolin je sastojak čiji manjak u organizmu utječe na sposobost jetre da prenosi masti i upravo on ima odobrenu zdravstvenu tvrdnju od Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) da doprinosi održavanju normalne funkcije jetre.

Silimarin 3-aktiv jedini sadrži sva 4 sastojka

Kombinacija navedenih sastojaka osigurava optimalno djelovanje proizvoda i čini Silimarin 3-aktiv najpotpunijim izborom na tržištu. Proizvod se prodaje u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti OVDJE.

Za dodatne informacije posjetite službene stranice www.pharmoval.hr

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo