Ne znate što pripremiti za svojeg voljenog ili voljenu? Mirjana Špoljar, zvijezda hrvatske slastike, predlaže mousse od bijele čokolade kojeg možete brzo pripremiti.
Sastojci (za 10 osoba):
- 5 žumanjaka
- 100 g šećera
- 1 l slatko vrhnje (šlag)
- 500 g bijele čokolade
Priprema:
Žumanjak i šećer kuhamo na pari dok ne postanu pjenasti i nježno žute boje, a zatim se doda natrgana bijela čokolada i kuha dok se ne otopi. Kada se rastopi, maknete sa strane da se ohladi te počnete praviti šlag. Šlag zatim lagano umiješate u kremu od bijele čokolade, a savjetovala je da ovaj mousse od bijele čokolade obogatimo malinama.
Ovaj je recept, slastičarka Mirjana Špoljar, navela na predstavljanju suradnje s tvrtkom Zvijezdom, jedinim proizvođačem margarina u Hrvatskoj. Špoljar je svoje slastice u dvadeset godina dugoj karijeri predstavila brojnim svjetski poznatim osobama, poput britanskoj, tajlandskoj i španjolskoj princezi, Bob Dylanu, Depeche Modeu, Orlandu Bloomu i mnogim drugima.
Kupci će na ambalažama margarina Zvijezda uskoro moći pronaći recepte za pripremu slastica slastičarke Špoljar, a direktor marketinga Zvijezde, Zvonimir Seki, rekao je kako je izbor za novu ambasadoricu Zvijezde bio vrlo lak.
S jedne strane imamo vrhunske margarine, ključne sastojke svih slatkih i slanih delicija, a druge strane gospođu Mirjanu, vrhunsku slastičarku čije umijeće spravljanja slastica više od 20 godina oduševljava sva nepca u gradu, ali i šire – pojasnio je Seki.
Foto: Shutterstock
G. Horvat