Možemo li usporiti starenje kože? - Ordinacija.hr

Novosti

Možemo li usporiti starenje kože?

Vrijeme ostavlja trag na koži, malo po malo nastaju nevidljiva oštećenja: razina hidratacije se smanjuje, barijera kože je oslabljena, a oštećenja uzrokovana oksidacijom se nakupljaju. Vichy je za razvoj novog proizvoda postavio izazov i pitanje – možemo li njegom usporiti starenje kože?

Potaknut novim znanstvenim spoznajama na području ekspozoma (exposome) i filozofijom sporog pokreta i načina života, Vichy je razvio novi proizvod Slow Âge. To je prva Vichy dnevna njega koja djeluje na znakove starenja kože u nastajanju.

Tri snažna aktivna sastojka objedinjena su u dnevnoj njezi sa SPF 25, a zajedno stvaraju vidljivu promjenu predvidljivog tijeka starenja kože:

ekstrakt korijena bajkalske kapice antioksidacijskog djelovanja

probiotički sastojak bifidus koji jača barijeru kože

Vichy mineralizirana termalna voda

Usporite i životni tempo

Oslovljavajući bit problema modernog života, Slow pokret, filozofija sporog načina života, želi nas osloboditi prezauzetog, štetnog načina života. Ukratko, dobra je i za naše mentalno i tjelesno zdravlje, kao i za našu kožu. Na temelju mnoštva dokaza koji ga podupiru, Vichy se bori za koncept Slow pokreta – protiv znakova vremena.

Slow Âge je prvi Vichy proizvod za dnevnu njegu koji ciljano djeluje protiv znakova starenja kože u nastajanju. Na temelju 9 godina istraživanja, Laboratoriji Vichy identificirali su fenomene koji svakodnevno djeluju na starenje kože prije stadija vidljivih znakova starenja. 

Ekspozom i starenje kože 

Posljednjih desetak godina, točnije od 2005. godine profesor Christopher Wild, predstavio je novi koncept u kojem se naglašava obostrani utjecaj unutrašnjih i vanjskih čimbenika u procesu starenja kože, jednim imenom naziva se ekspozom. Koncept ekspozoma predstavlja holistički pristup i pogled općenito na zdravlje, uključujući naravno i kožu. On predstavlja kumulativnu mjeru utjecaja vanjskih čimbenika i posljedičnih bioloških odgovora i podrazumijeva skupni utjecaj:

  • okoline (UV zračenje, zagađenje, vlaga),

  • načina života (umor, stres),

  • dijeta,

  • ostalih formi navika (pušenje),

  • endogenih procesa – koji se odvijaju unutar našeg organizma, odnosno posljedice njihovog djelovanja na kožu.

Ekspozom je dakle holistički pristup kojim se sveobuhvatno procjenjuje utjecaj na naše zdravlje, konkretno kožu, svega što nije genetska predispozicija. 

Nova generacija anti-age senzorijalnosti

Slow Âge je svjež kremasti fluid bogatog i baršunastog učinka i cvjetnog mirisa. Tajna Vichy Laboratorija? Vosak odabran zbog svog niskog tališta (64°C) za bolju apsorpciju u kožu i nježan profinjen miris.

Proizvod je razvijen za sve žene iznad 25 godina koje žive u urbanom okruženju, gdje je koža podložna štetnim utjecajima zagađenja, UV zraka, stresa i umora. Slow Âge je za žene koje žele učiniti svoju kožu otpornijom na buduće izazove koristeći kvalitetnu svakodnevnu njegu, umjesto samo hidratanu kremu te za žene koje žele zadovoljno starjeti: polagano, zdravo i dostojanstveno.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo