MultiplaPlus - nova internetska stranica posvećena multiploj sklerozi! - Ordinacija.hr

Novosti

MultiplaPlus – nova internetska stranica posvećena multiploj sklerozi!

“Multipla skleroza” je novi portal namijenjen osobama koje boluju od multiple skleroze u svrhu informiranja, razmjene iskustava s ostalim članovima i aktivnom sudjelovanju u raznim inicijativama i akcijama.

Značaj i uloga portala se ogleda i na razini javnog zdravstva jer je postavljen kao platforma za komunikaciju članova i ustanova, udruga i ostalih relevantnih organizacija uključenih u aktualizaciju i rješavanje problema vezanih uz bolest, čime postaje centralno mjesto svih relevantnih informacija dostupnih o multiploj sklerozi.

Multipla skleroza je prvi takav portal kod nas koji prepoznaje potrebe oboljelih osoba za informiranjem, dobivanjem stručnih mišljenja, upoznavanjem s metodama liječenja, povezivanjem s ostalim članovima radi razmjene iskustava, sudjelovanjem u raznim akcijama i inicijativama. Na taj način osigurava oboljelima i njihovim obiteljima da se lakše nose s bolešću.

Svrha portala je doprinijeti radu udruga i zdravstvenih ustanova koje već godinama pomažu oboljelima i njihovim obiteljima.

Uz navedene vrijednosti, internetska stranica Multipla skleroza promiče i unapređenje komunikacije članova i institucija u javnozdravstvenoj domeni. Pri tom, osim članova mreže aktivno mogu sudjelovati osobe bliske oboljelima, kao i sve osobe zainteresirane za akcije koje se provode s ciljem borbe protiv multiple skleroze.

Portal je konceptualno orijentiran prema svim sadržajima koje su sastavnice društvene mreže s izraženom socijalnom komponentom za članove.

Portal sadrži tri cjeline; MS ordinacija, MS zajednica i MS inicijative www.multiplaskleroza.hr

Multipla skleroza je poznata i kao bolest tisuću lica.
Prisutna je u različitim oblicima i drugačijeg je tijeka kod osoba koje od nje boluju. Procijenjuje se da je u RH danas više od 3 000 osoba koje se suočavaju sa svakodnevnim izazovima što ih pred njih stavlja multipla skleroza.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo