Na veselje svih čokoholičara i kavopija – najslađi festival ponovno je u Zagrebu! - Ordinacija.hr

Novosti

Na veselje svih čokoholičara i kavopija – najslađi festival ponovno je u Zagrebu!

Zagreb Coffee&Chocofest – Festival kave i čokolade počinje 6. veljače i traje do nedjelje, 9. veljače u zgradi Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu!

Zagreb postaje glavni grad Carstva čokolade i kave, a sve generacije ljubitelja ovih slatkih i tamnih užitka doći će ponovno na svoje! Bez kave i čokolada više ne možemo zamisliti život. Možemo ih kuhati, peći, jesti sirove, piti, mirisati, gledati, slušati, igrati se njima a od njih se mogu raditi i prava umjetnička djela… Slatko vam bilo!

Osim kušanja vrhunskih čokolada i kava, posjetitelji će se odlično zabaviti uz brojne radionice, show cooking, korisna predavanja, a posebna atrakcija Festivala su svjetski poznati umjetnici! Karen Eland, talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom. Eland će izložiti svoje radove te uživo slikati kavom i čokoladom. Albanski umjetnik Saimir Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika u tehnici mozaika. Za svoje gigantske mozaike osvojio je čak sedam Guinnessovih rekorda te tako stekao međunarodnu slavu, a na Festivalu će uživo izrađivati mozaike od zrna različitih vrsta kave.

Na Festivalu će se predstaviti i egzotične čokolade poput čokolade s pršutom, maslinama, praline i čokolada od čvaraka i dr. a čokolada će se sparivati s vinima, konjacima i cigarama… a vrhunski baristi predstavit će svoje umijeće latte art – ukrašavanje kava i koktela od kave. Ambiciozniji se mogu okušati u zabavnim nagradnim igrama ili naučiti kuhati poslastice od sirove čokolade, bezglutenske slastice i dr. u brojnim radionicama.

Tu su i predavanja o povijesti kakaa te o nutricionističkim karakteristikama ovih slatkih ovisnosti. U subotu navečer u programu je “Groznica čokoladne večeri“ i koncert nazvan Africa, Coffee & Choco Sensations – a sviraju Ismaila Balde Commi (Senegal) & djembe grupa “Silaba“ iz Zagreba.

Festival će završiti s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama Mak teatra. A kakav bi to bio Festival kave bez prave gatare: “sretnicima“ će sudbinu iz šalice proricati prava profesionalna gatara iz kave gđa. Galina Dmitri koja će hrabrima priopćiti neke zanimljivosti iz budućnosti …

Zagreb Coffee & Chocofest održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i okuplja manje i srednje proizvođače iz Hrvatske, Slovenije i Rusije. Program Festivala možete pratiti na adresi: www.zagreb-coffee-chocofest.com kao i na Facebooku na: www.facebook.com/ZagrebCoffeeChocofest

Cilj Festivala je predstavljanje najboljih svjetskih čokolada i kava, a zamišljen je kao promocijsko-edukativno- zabavni događaj gdje hrvatski i strani proizvođači/uvoznici predstavljaju nove trendove u industriji čokolade i kave.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo