Novosti

Najpoznatija poliklinika za izvantjelesnu oplodnju – IVF preselila na novu i bolju lokaciju

Najpoznatija poliklinika za izvantjelesnu oplodnju – IVF otvorila je svoja vrata na novoj, ekskluzivnoj lokaciji na III. katu Kvaternik Plaze, zgrade između Maksimirske i ulice Antuna Nemčića.

Novi prostori  poliklinike zauzimaju gotovo 400 m2 novouređenog prostora s prostranom čekaonicom, ambulantama, operacijskom dvoranom i 4 embriološka IVF laboratorija (projekt ing.arh. Nino Virag). Na svečanom otvaranju, pioniru izvantjelesne oplodnje, prof. dr. sc. Velimiru Šimuniću svojim dolaskom podršku su dali i mnogi poznati pacijenti i prijatelji među kojima su Nikica Zaninović, dr. Željka Josipović Jelić iz Gradskog ureda za zdravstvo i Robert Zuber, a goste su svojim nastupom zabavljali Nina Badrić, Ana Rucner i djelovi ansambla Lado – Ladarice i Željko Krušlin Kruška.

Poliklinika IVF je privatna zdravstvena ustanova s najduljom tradicijom u reprodukcijskoj medicini u našoj zemlji. Utemeljio ju je prije 22 godine prof. dr. sc. Velimir Šimunić, priznati stručnjak u tom području medicine i pionir izvantjelesne oplodnje. On je kao 7. u svijetu postigao uspjeh tim liječenjem i zaslužan je za porođaj više tisuća djece začete IVF-om (in vitro fertilizacijom). Valja podsjetiti da je do sada  u našoj zemlji uz pomoć IVF-a rođeno 35.000 djece, i danas ona čine gotovo 5% svih novorođenih u RH.

Glavni razlog preseljenja je napredni pristup izvantjelesnoj oplodnji i prošireni zahtjevi „clean room tehnologije“. Taj pristup Poliklinike IVF već je u zadnjih 6 godina za 7% povisio rezultate IVF-a. Principi čiste okoline u IVF centru obavezni su u RH i čudno je da ga brojni centri u našoj zemlji nisu prihvatili. Dodatne prednosti nove lokacije Poliklinike su laka dostupnost svim prijevoznim sredstvima, jednostavna mogućnost parkiranja (3 garaže), pa i smještaja za pacijente koji nisu iz Zagreba. Poliklinika je najmodernije opremljena i posjeduje sve mogućnosti u dijagnostici i liječenju neplodnosti i najtežih gineko-endokrinoloških poremećaja.

Prof. Šimunić ističe da je osim visoke uspješnosti liječenja jednako važna potpuna sigurnost pacijentica. U Poliklinici IVF moguća je cjelokupna dijagnostika uzroka neplodnosti, endokrinoloških poremećaja te abnormalnosti i bolesti reprodukcijskih organa. Za nadgradnju surađujemo s vrhunskim klinikama poput Cornel Universityja i Bruxellesa teIVF subspecijalistima KBC Zagreb. 

Od terapijskih metoda izdvajamo: mini histeroskopiju, izvantjelesnu oplodnju (IVF/ICSI), zamrzavanje zametaka i jajnih stanica (vitrifikacija), kirurško uzimanje sjemena (TESE), kultura blastocista, prevencija hiperstimulacije, freeze all tehnologija, očuvanje plodnosti i sve ostale provjerene i etički dopustive tehnologije. Uspješnost IVF/ICSI-a za svježi pokušaj u mlađih žena (28-33 g) je gotovo 60%, a u postupcima sa zamrzavanjem (FET- freeze embryo transfer) uspjeh je oko 45%. Posebno ističemo veliko iskustvo s liječenjem neplodnosti uz pretilost, sindrom policističnih jajnika, endometriozu, te u pacijentica u 40 tim.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo