Novosti

Naučite kako prevenirati i odgoditi nastanak šećerne bolesti

Shutterstock

Hrvatski savez dijabetičkih udruga organizira Tjedan svjesnosti o šećernoj bolesti, od 24. do 28. 9. 2018. godine.

S obzirom na stalni porast broja oboljelih od šećerne bolesti u Hrvatskoj i u svijetu ova bolest postavlja pred oboljele osobe velike izazove i potrebu za promjenom načina života, za njih same, njihove obitelji i društvo u cjelini.

Edukacija i prevencija su ključ

Šećerna bolest i komplikacije vezane uz nju u cijelom svijetu predstavljaju veliki javnozdravstveni problem. Ovo događanje namijenjeno je sveukupnom građanstvu i njime želimo naglasiti važnost edukacije o šećernoj bolesti i važnost prevencije kako bi se spriječio ili odgodio njezin nastanak.

Cilj ove javnozdravstvene akcije je skretanje pažnje javnosti na rizike nastanka šećerne bolesti i komplikacije koje nastaju kao posljedica te bolesti, a koje dovode do invalidnosti pa i ranije smrti ukoliko se šećerna bolest na vrijeme ne shvati ozbiljno odnosno ukoliko joj ne posvetimo potrebnu pažnju i ne primijenimo odgovarajuće liječenje.

Izmjerite šećer, krvni tlak…

Za oboljele ovo je prilika da se bolje informiraju o svojoj bolesti i time poboljšaju kvalitetu svog života. Tijekom Tjedna svjesnosti, građanstvo će u prostorijama Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga u Ilici 48/II, Zagreb, moći izmjeriti razinu šećera u krvi, krvni tlak i ITM (analiza tjelesnog sastava), a osim navedenih mjerenja moći će dobiti savjete stručnjaka iz različitih područja vezanih uz šećernu bolest i preuzeti potrebne edukativne materijale za bolje razumijevanje te kronične bolesti.

U sklopu Tjedna svjesnosti o šećernoj bolesti u prostorijama Saveza izložit ćemo plakate koje su izradila djeca i mladi oboljeli od šećerne bolesti tijekom boravka u Edukativno rekreativnom kampu u Premanturi

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo