Novosti

Nestlé 5 žitarica i lipa – nove funkcionalne žitne pahuljice za djecu

Foto: Shutterstock

Tvrtka Nestlé obogatila je ponudu svojih funkcionalnih žitnih pahuljica za djecu novim proizvodom – Nestlé 5 žitarica i lipa.

Nove žitne pahuljice su obogaćene vitaminima i mineralima u omjerima prilagođenim bebama i maloj djeci, sadrže probiotičku kulturu Bifidobacterium lactis te nemaju dodanog šećera. Proizvod sadrži i lipu koja se od davnina koristi na našim prostorima za ublažavanje grčeva, smirenje i opuštanje te protiv nesanice. U prvoj godini života bebe i roditelji prolaze kroz mnogo besanih noć, odnosno čak između 400 i 750 neprospavanih sati, što može biti vrlo iscrpljujuće. U navedenim slučajevima bebama se može pomoći određenom funkcionalnom hranom, kako bi im olakšali tegobe i omogućili miran san.

Žitarice su jedna od najrasprostranjenijih skupina namirnica, izvor dijetalnih vlakana što ih, između ostalog, čini najučestalijom funkcionalnom hranom. Uz dodatak lipe, koja ima poznato djelovanje na smanjenje probavnih tegoba i rješavanje problema uspavljivanja beba, Nestlé žitne pahuljice dobar su odabir za sam početak uvođenja dohrane te predstavljaju ukusan i hranjiv obrok, izjavila je Nataša Šoštarić, nutricionistica Nestlé Adriatic.

Nestlé u svom asortimanu funkcionalnih žitarica ima i žitne pahuljice Nestlé zob i suhe šljive koje su obogaćene probioticima odnosno vlaknima, a namijenjene su mališanima koje muči tvrda ili neredovita stolica. Tu je i poznati proizvod Nestlé Sinlac, jedine žitne pahuljice na tržištu koje ne sadrže mlijeko, a koje se preporučuju djeci sklonoj alergijama jer su bez mlijeka, laktoze, soje i glutena

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo