Novosti

Niskokalorična sladila koristan su alat za gubitak kilograma

Konferencija DIETS, u organizaciji EFAD-a (European Federation of the Association of Dietitians) održala se u Ateni, a na njoj se raspravljalo i o važnosti pravilne hidracije te ulozi niskokaloričnih sladila u prehrani.

Naime, kako je istaknuto na konferenciji, upravo su niskokalorična sladila koristan alat za regulaciju ili održavanje tjelesne težine jer omogućavaju potrošačima da zadovolje potrebu za slatkim, a bez povećanja razine šećera u krvi. Uz to, pojedinci koji u prehrani koriste niskokalorična sladila često i jedu zdravije te njeguju zdrav i aktivan način života, u kojem važnu ulogu imaju tjelesna aktivnost i pravilna hidracija.

Također, prema istraživanjima, pojedinci koji u prehrani koriste niskokalorična sladila češće njeguju zdrav i aktivan način života, u kojem važnu ulogu imaju tjelesna aktivnost i pravilna hidracija.

Bez obzira na to, niskokalorična sladila često prate različite glasine, no profesor James Hill sa Sveučilišta u Coloradu u svojoj studiji, koju je predstavio na konferenciji, ističe da su oni koristan alat za gubitak kilograma, no podsjeća kako samostalno neće riješiti problem prekomjerne tjelesne težine. Važno je znati da bez redovite tjelesne aktivnosti i uravnotežene prehrane niskokalorična sladila neće značajno utjecati na proces gubitka kilograma.

Također, ne postoji niti jedan znanstveno utemeljen razlog da liječnici, nutricionisti i drugi stručnjaci ne preporuče korištenje niskokaloričnih sladila. Naime, niskokalorična sladila ne povećavaju želju za slatkim. Istraživanja pokazuju da pijenje vode i pića s niskokaloričnim sladilima utječu povoljnije na gubitak kilograma nego pijenje isključivo vode.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo