Novosti

Novi humanitarni telefon Udruge “Nada”

Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje “Nada” predstavila je svoj humanitarni telefonski broj koji glasi: 060 888 900. Članovi Udruge se nadaju kako će uvođenjem ovog broja potaknuti građane da dodatno pomognu njihov rad, a sve s ciljem poboljšanja uvijeta rada za dobrobit djece. Cijena poziva iznosi 3,66 kn a možete i direktno uplatiti sredstva na žiro račun Zagrebačke banke broj 2360000-1101897373.

Konj, djevojcicaU program terapijskog jahanja udruge “Nada” uključeno je sedam konja, a troškovi držanja samo jedne životinje godišnje iznose više od 10.000 kuna. Kroz sam rehabilitacijski program do sada je prošlo tridesetak djece iz Zagreba i njegove okolice.

“Broj djece i učestalost njihovih dolazaka tijekom pojedinih mjeseci varira ovisno o vremenskim prilikama i o mogućnostima njihovih roditelja da izdvoje potrebno vrijeme i novac. Participacija učesnika u troškovima programa simbolična je u odnosu na realne troškove, pa program terapijskog i rehabilitacijskog jahanja ne bi mogao opstati samostalno, bez oslonca na vanjske donacije i na ostale aktivnosti kluba”, kazao je
Mladen Dakić iz Udruge “Nada”.

Terapijsko jahanje, kao posebna vrsta rehabilitacije, bilježi pozitivne učinke na psihofizičko zdravlje, pravilnu socijalizaciju djece te kvalitetno osmišljavanje njihovog slobodnog vremena. Ovakav način rehabilitacije pozitivno utječe na veliki broj poremećaja kao što su mišićna distrofija, cerebralna paraliza, Downov sindrom, smetnje s vidom i sluhom, mentalna retardacija, autizam, multipla skleroza, ozljede mozga i leđne moždine, amputacije, poremećaji u učenju, poremećaji pozornosti s hiperaktivnošću (ADHD) i mnoge druge.

Pokreti konja generiraju odgovarajuće pokrete kod pacijenta koji su slični onima prilikom hodanja, dok prilagođavanje kretnjama konja i održavanje ravnoteže pomažu razvitku osjetila i motorike.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo