Novosti

Novo mjesto i nova priča u gradu – Simple Green

Zagreb je dobio novo mjesto posvećeno zdravoj prehrani na kojem ljubitelji prirodne i lokalne hrane mogu uživati u kreativnim menijima koji svakodnevno donose ukusna veganska i sirova jela pripremljena od sezonskih namirnica lokalnih OPG-ova.

Simple Green je otvorio svoja vrata u zapadnom dijelu grada, u Jablanskoj 24, kako bi ispričao jednu drugačiju priču o zdravoj i prirodnoj hrani. Riječ je o konceptu kojim dominira jednostavnost, kreativnost i zeleni pristup. U Simple Greenu tako nećete biti stavljeni na kušnju teškoga odabira u mnoštvu jela, a opet ćete uživati u raznolikosti jednostavnih, ukusnih i kvalitetnih obroka pripremljenih s pažnjom i ljubavlju. Svaki dan moći ćete kušati neko novo glavno jelo, a svaki će vas tjedan na meniju čekati drugačiji izbor.

Posebnost ovoga mjesta je i izbor jednostavnih i katkada zaboravljenih jela iz bakine kuhinje spravljenima prema tradicionalnim hrvatskim receptima, no sa zdravim pomakom u odabiru namirnica i načinu pripremanja. Tako su krpice za zeljem, jabuke u šlafruku, pašticada, bijeli žganci, kisela repa s grahom i sataraš uvijek rado viđeni u ponudi. Dinamici menija doprinose i česti izleti u tradicionalne kuhinje drugih zemalja poput Rusije, Ukrajine, Indije, Maroka ili pak Južne Amerike.

Simple Green mjesto je za sve one koji se žele hraniti prirodno i zdravo, kao i za one koji žele probati nova i drugačija jela. Uz zanimljive dnevne ponude uvijek možete kušati i zeleni sok, veganske burgere, salate, vegansku pizzu, juhice i čušpajze te razne zdrave slastice i kolače.

Vlasnica Simple Greena Jelena Tomašević godinama se bavi širenjem ideje “pazi što jedeš”, a prije pokretanja ovoga projekta i Simple Green restorana dugi je niz godina bila brand manager i direktorica prodaje i marketinga. Svoje iskustvo i znanje u posljednih je pet godina podijelila na mnogim radionicama o raw i superfood hrani gdje govori o izboru zdravih namirnica i hrane. 

Simple Green za sada je otvoren radnim danom od 9 do 19 sati i subotom od 9 do 16 sati. Restoran nudi i mogućnost dostave u urede u tjednu, i to svaki dan u isto vrijeme. A ukoliko nigdje ne idete bez svog psa, utoliko je dobro znati da su u Simple Greenu i ljubimci dobrodošli.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo