Restoran Balon na gastro sceni oduvijek je bio sinonim za vrhunski gastro užitak, idiličan ambijent i ugodnu atmosferu, stoga ni ne čudi da je s godinama stekao epitet oaze u kojem uživaju sva čula i kojem se generacije zadovoljnih gostiju uvijek vraćaju.
U novu sezonu restoran Balon ušao je s osvježenim interijerom, novom kartom jela te posebno pripremljenim jelovnikom za kasnopopodnevna i večernja druženja, koji će zadovoljiti nepca i onih najizbirljivijih.
Svim Zagrepčanima i njihovim gostima restoran Balon pripremio je tri jelovnika ”TO SHARE” (za dvije osobe), koji se nude kao tri koncepta raspoređena u tri cjenovna razreda:
Menu 1 (280 kn):
- Četiri vrste namaza: Aioli, Masline, Sušene rajčice, Humus
- Tatarski biftek
- Spare ribs svinjska rebrica sa sotiranim krumpirićem i toplim kremastim povrćem
- Torta ”Balon” na umaku od vanilije
Menu 2 (320 kn):
- Carpacio od hobotnice u limunu
- Rižoto s grdobinom i pestom od rukole
- Tuna steak na šalši i povrće sa žara
- Semifreddo od buče
Menu 3 (480 kn):
- Bruschetta od foccacie s rajčicom i svježim bosiljkom
- Hladni Foie Gras na shifonadi i Cumberland umakom
- Pohani crni rižoto na kremi od kajmaka
- Tiger kozice iz marinade na klicama
- Tagliatta biftek na rukoli s listićima parmezana
- Mini burger u foccaci s azijskim umakom
- Tart od kruške i marcipana
- Čokoladna tortica s tartufima i sladoledom od pistacija.
Ovakva ponuda idealna je za sve one koji svoja druženja s prijateljima i najmilijima žele upotpuniti nezaboravnim gastro užitcima.
Dugogodišnje iskustvo i brojni zadovoljni gosti pokazatelj su da restoran Balon uistinu je mjesto gdje vas očekuju istančani okusi u kojima će uživati svi istinski hedonisti. Osim izbora jela restoran Balon poznat je i po biranim vinima koji će se savršeno sljubiti s izabranim jelima.
Novi menu, između ostalog, sastoji se od sljedećih zanimljivih jela:
1. Topla i hladna predjela:
- Bruschetta od pogače s rajčicom i svježim bosiljkom
- Filet lososa obložen s limun paprom na vrhnju s čilijem i umakom teriyaki
- Tatarski od tune mariniran soja umakom i sezamovim uljem s tostiranim kruhom i bučinim sjemenkama
- Pohane punjene masline s teletinom i puretinom na šalši
- Rižoto s grdobinom i pestom od rikole
- Tiger kozice marinirane u marinadi od đumbira, soja umaka, umaka teriyaki i slatkog čilija, poslužene na svježim klicama
Mini burger od junetine sušene suhim dozrijevanjem u pogači s azijskim umakom
2. Glavna jela:
- “Premium” biftek s pjenicom od guščjih jetara
- Svinjska rebrica sa sotiranim krumpirom i toplim kremastim povrćem
- Janjeći lungić s koricom od provansalskog bilja s pirjanom lećom i „Gratin” krumpirom
3. Deserti:
- Topla čokoladna tortica s tartufima i sladoledom od pistacija sa sezamovim uljem
- Tart od kruške i marcipana
Ordinacija.hr
Foto: John Pavlish, Mario Kučera