Novosti

NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavještava građane da se na Božić i Novu godinu neće provoditi testiranja na koronavirus

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ obavještava sve građane da za Božić, 25. prosinca 2020. i Novu godinu, 1. siječnja 2021., neće biti testiranja na virus SARS-CoV-2.

Na Badnjak i Staru godinu testiranja će se odvijati od 9.00 do 11.00 sati. Osim navedenog, testiranja se nastavljaju prema regularnom rasporedu te se mole svi građani da se za njih prijave putem online platforme dostupne ovdje. Podsjećamo, regularno radno vrijeme drive-in testiranja na Zavodu, Mirogojska cesta 16 je od ponedjeljka do petka od 10 do 16 sati, subotom od 10 do 14 sati, a nedjeljom od 8 do 12 sati.

Od pojave prvog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj, prije sada već deset mjeseci, stručnjaci Zavoda, kao i stručnjaci diljem cijele države, ulažu ogromne napore kako bi omogućili testiranje što većeg broja građana, očuvali njihovo zdravlje te pritom spriječili daljnje širenje pandemije. Njihovi radni dani prolaze u neprekidnom radu, a ulažu se nadljudski napori. Stoga, kako bi i oni imali priliku provesti blagdane u miru te nadoknaditi vrijeme s obiteljima u toplini vlastitog doma, neće biti testiranja za Božić i Novu godinu, a na Badnjak i Staru godinu će se odvijati u skraćenom terminu.

Ako koristite štitnik za lice (vizir), trebate li koristiti i masku? Odgovor će vas iznenaditi

Testiranja u drugim terminima odvijat će se prema modelu uzimanja briseva uvedenom krajem listopada. Tako se narudžbe za testiranje na koronavirus primaju isključivo putem online platforme kojoj se može pristupiti na internetskoj stranici Zavoda. Nadalje, Pozivni centar za unaprjeđenje praćenja osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom otvoren je sedam dana u tjednu, od 8 do 20 sati, a kontakt brojevi su 01 46 96 308, 01 55 63 102 i 01 46 96 315. Dodatne savjete možete potražiti i putem e-maila covidinfo@stampar.hr.

NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ još jednom zahvaljuje svim građanima na strpljenju, razumijevanju te poštivanju mjera donesenih u cilju suzbijanja širenja pandemije te podsjeća na tri osnovne mjere obrane – nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka i higijenu ruku.

Ostanimo hrabri, odgovorni i ustrajni!

Ordinacija.hr

foto: pixsell

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo