Novosti

Obilježava se Tjedan ADHD-a

Svake godine diljem svijeta obilježava se Tjedan ADHD-a. Mnoge nacionalne i regionalne organizacije u Europi tijekom rujna i listopada organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u. Glavni simptomi ADHD-a su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost.

Hiperaktivni poremećaj (ADHD) se donedavno smatrao poremećajem koji se javlja uglavnom u ranom djetinjstvu i ranoj adolescentnoj dobi te da većina simptoma do adolescencije nestane ili se ublaže. Današnje su studije i klinička promatranja pokazala da 70 do 80 posto takve djece nastavlja imati simptome hiperaktivnog poremećaja i u odrasloj dobi. Glavni simptomi ADHD-a zastupljeni su kod oko 3 do 6 posto školske djece. Djeca s ADHD-om često su prepoznata kao “zločesta”, “neodgojena” i “lijena”, a zapravo pravim pristupom oni otkrivaju da su izrazito znatiželjni, maštoviti i puni energije koja se itekako dobro može usmjeriti.

Udruga za razumijevanje ADHD-a “Buđenje“ organizira predavanja predsjednika Udruge Marka Fereka na temu: “Hiperaktivni sanjari – osobno iskustvo“. Predavanje govori o različitosti svakog pojedinca te da odstupanje od normi može biti velika prednost. Namijenjeno je roditeljima, učiteljima, odgajateljima, stručnim suradnicima, te svima čije su područje interesa djeca i mladi.

Raspored predavanje:

  • Varaždin: 07.10.2013. ponedjeljak 18:00 sati – Palača Hercer
  • Legrad: 08.10.2013. utorak 18:00 sati – Društveni dom
  • Zagreb: 09.10.2013. srijeda 19:00 sati – Klinika za dječje bolesti, Klaićeva 16
  • Split: 14.10.2013. ponedjeljak 18:00 sati – Gradska knjižnica Marko Marulić
  • Slavonski brod: 17.10.2013. četvrtak 18:00 sati – Gradska knjižnica Slavonski Brod
  • Daruvar: 22.10.2013. utorak u 19:00 sati – Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo