Novosti

Odjelu za neonatologiju KB Merkur uručena vrijedna donacija!

Predstavnici PBZ Carda uručili su zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur donaciju u iznosu od 351.120,00 kuna. Iznos je namijenjen Odjelu za neonatologiju, i to za kupnju digitalnog ultrazvučnog sustava s color dopplerom. On će omogućiti Bolnici kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima.

Donacija KB Merkur je trinaesta donacija koju je PBZ Card realizirao u sklopu svoga projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem putem kojih pomaže projekt Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske pod nazivom “Praćenje djece s neurorizicima”.

jprim. dr. sc. Dinko Škegro, Mislav Blažić,
Dinko Lucić i dr. med. Svjetlana Razum

“Odjel za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode KB“Merkur“ od samog početka je uključen u “Projekt praćenja djece s neurorizicima“. Naš osnovni zadatak bio je probir djece s faktorima rizika i ultrazvučni pregled glave novorođenčeta. Ova dijagnostička pretraga u našoj ustanovi radi se dugi niz godina no bez vlastitog aparata. Donacijom ovog vrsnog, suvremenog ultrazvučnog aparata omogućeno nam je da pregled obavljamo pravovremeno uz bolesno dijete u inkubatoru, bez potrebe transporta kao i ambulantno u poliklinici što do sada nismo mogli”, istaknula je dr.med. Svjetlana
Razum
, voditeljica Odjela za neonatologiju KB Merkur.

“Drago nam je da smo putem American Express kartice sa srcem i našeg projekta “Činim dobro svaki dan” pomogli i Kliničkoj bolnici Merkur. Nadamo se da će ovaj uređaj pomoći najmlađim pacijentima KB
Merkur te omogućiti kvalitetniji rad njegovom osoblju u čemu im želimo puno
uspjeha”, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda,
prilikom uručenja donacije KB Merkur.  

Uručenju donacije su prisustvovali: zamjenik ministra zdravlja mr.sc. Marijan Cesarik; dr. Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje; ravnatelj KB Merkur prim.dr.sc. Dinko Škegro; predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode prof.dr.sc. Vlastimir Kukura; voditeljica Odjela za neonatologiju dr.med. Svjetlana Razum; član Uprave Privredne banke Zagreb d.d. Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić i brojni drugi.

Do
sada je putem projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa
srcem tvrtka prikupila više od milijun i pol kuna te je donirala
sredstva za 13 bolnica diljem Hrvatske.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo