Novosti

Održan simpozij “Individualan pristup pri ugradnji umjetnog zgloba”

Preko 400 liječnika obiteljske medicine, fizijatara i fizioterapeuta iz cijele Hrvatske sudjelovalo je na simpoziju koji se održava već šestu godinu zaredom, a izniman interes stručne javnosti potvrda je timu Specijalne bolnice za ortopediju i traumatalogiju Akromion da nastavi s prenošenjem spoznaja o novijim dijagnostičkim i terapijskim postupcima i metodama, a sve s ciljem da i dalje postižu vrhunske rezultate koji pacijentima omogućavaju kvalitetan i siguran život. “Pacijent je uvijek na prvom mjestu“, istaknuo je prof. dr. Miroslav Hašpl .

Prof. dr. sc. Miroslav Hašpl, prof. dr. sc Nikola Čičak, prof. dr.sc . Rok Vengust , dr. sc. Hrvoje Klobučar, dr.med. Denis Tršek. Dr. Aida Filipčić uz svoj tim liječnika i fizioterapeuta obradili su teme poput:

  • Proteze ramenog zgloba, Rehabilitacija nakon ugradnje proteze ramenog zgloba,
  • Najčešća patologija lumbalne kralježnice i njezino operativno liječenje,
  • Primarne i revizijske proteze zgloba kuka, Rehabilitacija nakon ugradnje proteze zgloba kuka,
  • Primarne proteze koljenog zgloba, Kompleksne primarne i revizijske proteze koljenog zgloba, Rehabilitacija nakon ugradnje proteze koljenog zgloba, Život s umjetnim kukom.

Uz prikaz slučajava, predavanja su zaokružena i informacijama vezanim za rehabilitaciju te su slijedile mnogobrojne informacije o prilagobi pacijenta na život sa umjetnim zgobom te na početak života u pokretu i bez boli.

Da su teme bilo izuzetno značane svjedoči podatak da su se sudionici simpozija uključili s mnogobrojnim pitanjima za predavače te da su podijelili svoja iskustva iz svakodnevne medicinske prakse.

Potaknut iznimnim interesom stručne medicinske javnosti i težnjom da se pacijentima omogući najkvalitetnija medijska usluga, stručni tim Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion, sa zadovoljstvom je najavio slijedeći simpozij koji će se održati 23. svibnja u Splitu u Hotelu Radison Blu te 13. lipnja u Sarajevu, BiH.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo