Novosti

Odvedite svoje dijete na prvi oftalmološki pregled uz 10% popusta

Svako dijete bez obzira na smetnje, kada navrši 4 godine bi trebalo odvesti na preventivni rutinski pregled oftalmologu jer se intenzivan razvoj vida djeteta događa od treće do sedme godine života i zato je nužno obaviti pregled na vrijeme.

Podaci govore da se 20-25% djece rađa s nekom refrakcijskom anomalijom (dalekovidnost, astigmatizam ili kratkovidnost). Sa sedam godina smatra se da je razvoj vida završen i ako se neke greške ustanove nakon toga, uspjeh liječenja je znatno manji ili nažalost nemoguć.

Samo do 13. lipnja u ordinaciji za dječju oftalmologiju na Zrinjevcu, Poliklinika Ghetaldus daje popust od 10% na prvi oftalmološki pregled.

Kako odabrati naočale za dijete? 

Nakon prvog pregleda kada se ustanovi potreba za naočalama za dijete važno je odabrati okvir koji odgovara vrijednosti dioptrije koja je ustanovljena. Važno je da se djetetu okvir sviđa i da mu lijepo i ugodno stoji na licu kako se ne bi opiralo nošenju naočala. Najvažnije je da dijete uvijek gleda kroz sredinu dioptrijske leće, da naočale na klize, ne žuljaju, ne stoje labavo kako ne bi ispadale.

Osim naočalama, refrakcijske greške kod djece mogu se korigirati i kontaktnim lećama. Izuzetno rijetko se kontaktne leće nose prije 7 godine. Izuzetak su djeca sa visokom kratkovidnošću. Idealno bi bilo sistematski pregledavati vid između 3. i 4. godine, a ne pred školu budući da je izuzetno bitno na vrijeme otkriti potencijalne smetnje i probleme jer je onda i mogućnost ispravljanja anomalije puno veća.

Poliklinika za dječju oftalmologiju Ghetaldus Zrinjevac, Trg N. Š. Zrinskog 6 poziva sve roditelje da dovedu djecu na prvi oftalmološki pregled djece. Dobit će najbolje savjete i preporuke za kupnju dječjih naočala i leća. Saznajte više od stručnjaka Poliklinike Ghetaldus.

Poliklinika Ghetaldus. Samo za vaše oči.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo