Novosti

Orbit predstavio Zubomobil – prvu mobilnu dentalnu ambulantu

Orbit je predstavio Zubomobil – prvu mobilnu dentalnu ambulantu u Hrvatskoj, koja u ponedjeljak, 19. rujna, kreće na turneju po osnovnim školama diljem Hrvatske s ciljem edukacije djece o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine.

Zubomobil je dio projekta “Orbit daruje osmijeh” koji je robna marka Orbit uspješno provela u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine te kroz svibanj i lipanj 2016. godine prikupila 500 000 kuna odvajanjem po deset lipa od svakog prodanog paketića guma za žvakanje.

Mobilnu dentalnu ambulantu – Zubomobil javnosti je predstavio ambasador projekta “Orbit daruje osmijeh”, glumac i komičar Luka Bulić, koji će se pridružiti Zubomobilu na turneji i u veseloj atmosferi poticati najmlađe na važnost redovite dentalne higijene.

Turneja će provodit u osnovnim školama diljem Hrvatske. Započinje 19. rujna i trajat će sve do prosinca 2016. godine, a u planu je obuhvatiti 7 tisuća djece u preko 50 osnovnih škola. Poseban je naglasak stavljen na ruralna područja u kojima je prema rezultatima prošlogodišnjeg Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima.

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata provodit će preglede učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji se smatraju dobnom skupinom čije je dentalno zdravlje najugroženije. Cilj aktivnosti nije samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila.

Drago nam je da i ove godine Hrvatska komora dentalne medicine sudjeluje u Orbitovom društveno-korisnom projektu usmjereno na poboljšanje dentalnog zdravlja najmlađih. Ovakvi projekti koji pridonose boljem zdravlju zubiju najmlađih i uče ih o važnosti svakodnevne higijene u ugodnoj atmosferi i više su nego dobrodošli.” – naglasio je dr.sc. Pavel Kobler dr.dent.med, zamjenik predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine. 

Tijek i aktivnosti kampanje pratite na http://orbit.com.hr/  i Facebook stranici Orbit Hrvatska.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo