Ordinacija.hr poziva na predavanje "NTC program: igre koje oštećuju razvoj djeteta, a da toga nismo ni svjesni“ - Ordinacija.hr

Novosti

Ordinacija.hr poziva na predavanje “NTC program: igre koje oštećuju razvoj djeteta, a da toga nismo ni svjesni“

Roditelji, probudite se, greške se teško popravljaju!

U Zagreb dolazi najveći autoritet na području odgoja i obrazovanja, dr. Ranko Rajović. Portal Ordinacija.hr poziva vas na predavanje na temu “NTC program: igre koje oštećuju razvoj djeteta, a da toga nismo ni svjesni“ koje će se održati 26. studenog u hotelu Antunović u 18 sati.

Roditelji, probudite se, greške se teško popravljaju!

Doktor Ranko Rajović izrazito je zanimljiva ličnost čija se predavanja rado slušaju i gledaju, a kako i ne bi kada govori o jednoj od temeljnih životnih tema – zdravom mentalnom razvoju djeteta.

Ovaj specijalist interne medicine iz Novoga Sada godinama se bavio istraživanjima u oblasti neurofiziologije i njezinoj primjeni u pedagogiji. Osnivač je Mense Srbije i Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra te višegodišnji predsjednik odbora svjetske Mense za darovitu djecu, a u Zagrebu će 26. studenog predstaviti svoju NTC metodu učenja zasnovanu na igri koja se provodi u 15 europskih zemalja.

Bez imalo pretjerivanja možemo reći kako je dr. Ranko zaista najveći autoritet na području odgoja i obrazovanja, a za njegova legendarna predavanja za koja se uvijek traži mjesto više malo tko danas nije čuo. Ovaj sve popularniji stručnjak za rani razvoj inteligencije djeteta, čije su knjige među najtraženijima u regiji,  a predavanja pregledana preko 100 000 puta u samo 2 tjedna na Youtube-u, dolazi u Zagreb.  

26. studenog u hotelu Antunović u 18 sati imat ćete priliku slušati dr. Rajovića 90 dragocjenih minuta, a govorit će o temi “NTC program: igre koje oštećuju razvoj djeteta, a da toga nismo ni svjesni.” NTC program ima tri dijela, a svaki od njih je važan i pomaže djetetu da dostigne svoje biološke potencijale, te je koncipiran tako da počne što ranije, od vrtića. Povezuje saznanja medicine i pedagogije, pomaže povećanju intelektualnih sposobnosti djece i to na temeljnoj, biološkoj razini, podizanju razine funkcionalnog znanja te zaštiti darovitosti.

Značenje dječje igre je ogromno, a roditelji to zaboravljaju, pa misle da je igra to kada dijete sjedi svaki dan tri ili više sati i gleda u svoju videoigricu ili TV. Prava igra je ona u kojoj dijete razmišlja, kreće se, komunicira s drugom djecom, ističe dr. Rajović te nadodaje da upravo zbog toga polovica današnje djece od šest godina ima razvojne poteškoće.

Vrijedi istaknuti i da je otac četvero djece, što znači da iz prakse vrlo dobro zna koji su to odgojno-obrazovni izazovi svakodnevice.

Danas se sve promijenilo i ako ne promijenimo pristup u razvojnom periodu, imat ćemo još više razvojnih smetnji i kognitivnih ispada. Tako da je vrijeme da se roditelji probude, vrijeme brzo prolazi, greške se brzo naprave, a teško popravljaju, upozorava dr. Rajović.

 Za predavanje se možete prijaviti direktno putem obrasca za prijavu koji se nalazi na dnu članka. Cijena predavanja iznosi 150 kn. Za više informacija o predavanju javite se na mail simpozij@vecernji.net ili na broj telefona 01/6300-574 svaki radni dan od 9-17 sati.
Što o NTC sustavu kaže dr. Rajović možete pogledati i u videu u nastavku.

Prijave popunjene.

Zbog velikg broja upita i prijava otvoren je novi termin za predavanje dr. Rajovića. Prijavite se ovdje.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo