Novosti

Počela kampanja Svom snagom protiv nasilja nad ženama

Kampanju Svom snagom protiv nasilja nad ženama tijekom listopada i studenog zajednički će provoditi Ženska soba, Hrvatski ragbijaški savez i Zagrebački ragbi savez. Cilj ove kampanje je osvijestiti i senzibilizirati širu javnost o problematici nasilja nad ženama te prikupiti što više sredstava za rad Centra za žrtve seksualnog nasilja, jedinog specijaliziranog servisa za žrtve seksualnog nasilja u Hrvatskoj.

Kampanja je sastavni dio projekta Ženske sobe Sigurno mjesto, koji je pokrenut u veljači 2012. zajedno s nacionalnom kampanjom protiv nasilja nad ženama koja je već prepoznatljiva javnosti pod sloganom “U tri klika biraj život bez nasilnika”. Okosnica kampanje je jedinstvena web stranica www.sigurnomjesto.hr, namijenjena ženama žrtvama nasilja. Od samih početaka u projekt je uključen velik broj javnih osoba iz područja umjetnosti i kulture.

“Ženska soba i Hrvatski ragbijaški savez organizirat će tijekom listopada čitav niz događaja pod zajedničkim nazivom Svom snagom protiv nasilja nad ženama, u sklopu kojih ćemo održati i ragbi utakmicu Sjever – Jug, 19. listopada 2013. u 14.30 sati na stadionu u Kranjčevićevoj. Sav prihod od prodaje karata odlučili smo donirati Centru za žrtve seksualnog nasilja“, naglasio je Većeslav Holjevac, glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog saveza. Valja naglasiti da kampanja uključuje i zanimljivu trodnevnu javnu akciju osvještavanja javnosti o problematici nasilja nad ženama koja će se održati od 11.do 13. listopada 2013. u City Centru One West i gdje će građani i građanke imati priliku kupiti karte za ragbi utakmicu po simboličnoj cijeni od 10kn.

U sklopu ove javne akcije 12. listopada od 11 do 13 sati akciji bi se trebao pridružiti i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, čiji je ured jedan od pokrovitelja kampanje.

Svi koji se pridruže događanju imat će priliku s popularnim ragbi igračima okušati svoje vještine u ragbi izazovima i naučiti tehnike dodavanja lopte u ragbiju, tehnike obaranja ragbi vreće, tehnike ragbijaškog guranja i mnoge druge.

Hrvatski ragbijaški savez najavio je i održavanje ragbi utakmice Hrvatska – Švicarska kojom će Savez također podržati kampanju Ženske sobe, a koja će se održati 2. studenog 2013. u Splitu, na stadionu Stari plac.

Ordinacija.hr

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo