Novosti

Podrži Prvenstvo Hrvatske u skijanju za osobe s invaliditetom!

Prvenstvo Hrvatske u skijanju za osobe s invaliditetom održat će se 1. ožujka 2013. na Sljemenu. Jedna od atrakcija prvenstva bit će i utrka poznatih osoba iz javnog života.

U godini prije održavanja Paralimpijskih igara u Sočiju 2014., organizatori žele dodatno promovirati sport osoba s invaliditetom, a posebice skijanje osoba s invaliditetom. Natjecanje organizira Hrvatski skijaški savez za osobe s invaliditetom u
suradnji sa zagrebačkim skijaškim klubovima za osobe s invaliditetom
(Skijaški klub za osobe s invaliditetom “Sljeme” i Monoski klub
“Zagreb”
) te pod pokroviteljstvom Hrvatskog paralimpijskog odbora.

“Želja nam je da nam se pridruže osobe iz javnog života koje su svojim dugogodišnjim radom, trudom i odricanjem uspjeli te postigli rezultate u svojem području djelatnosti, koje imaju one kvalitete koje krase i naše sportaše s invaliditetom. Stoga, se nadamo da ćete rado izvući svoju skijašku opremu i zaputiti se na Sljeme te se “baciti na glavu” niz Crveni spust. Ukoliko imate želju i energiju pomoći u promoviranju sporta za osobe s invaliditetom bila bi nam velika čast da nam se pridružite”, poručuju organizatori.

Skijanje osoba s invaliditetom u Hrvatskoj posljednjih se godina razvija u pozitivnom smjeru. Skijaški klubovi za osobe s invaliditetom već godinama sustavno provode obuku skijanja za osobe s invaliditetom (dosada je obuku prošlo oko 100-tinjak djece i omladine različitih vrsta i stupnjeva invaliditeta) te kontinuirano osiguravaju natjecateljski pomladak.

Takav se rad isplatio pa sada imamo i skijašku reprezentaciju osoba s invaliditetom, a uslijedili su i prvi uspjesi na međunarodnim natjecanjima.

Hrvatska skijaška reprezentacija osoba s invaliditetom redovito sudjeluje na svim natjecanjima diljem svijeta (Svjetski kup, Europski kup, Svjetska prvenstva), a na Paralimpijskim igrama prisutnu smo od Salt Lake Citya 2002. Uslijedio je Torino 2006. te Vancouver 2010.

Dodatne informacije možete dobiti putem e-maila ski.sljeme@gmail.com

Okvirni raspored događanja – petak, 1. ožujka 2013.

17.00 – 18.00 Podjela startnih brojeva u restoranu “Vidikovac” (kod tornja, na vrhu Sljemena)
18:30 – 19:00 Pregled staze
19:00 – 20:00 Natjecanje u veleslalomu, 1. vožnja
20:00 – 21.00 Natjecanje u veleslalomu, 2. vožnja
21:00 – 22.00 Dodjela nagrada u restoranu “Vidikovac”

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo