Novosti

Podržite projekt za osobe s posebnim potrebama “Igramo se!”

Dječji klub Dalmalino prema Konvenciji o pravima djeteta i u skladu s ciljevima i djelatnostima udruge u periodu od 12. studenog do 5. prosinca organizira Projekt “Igramo se!”, za suradne udruge s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Dalmalino kroz ovaj projekt ukazuje na nužnost senzibiliziranja i edukacije šire javnosti o različitosti, jednakosti, prihvaćanju, integraciji, načinima ophođenja prema djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, te na potrebu mijenjanja stavova kroz pozitivna iskustva.

CIlj ovog projekta da djeca i mladi osobe s poteškoćama u razvoju i njihove obitelji žive u zajednici koja ih prihvaća i uvažava, te u kojoj mogu ostvariti svoje potencijale.

Direktni korisnici obuhvaćeni ovim projektom su djeca s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, teškoćama u učenju, tjelesna invalidnost, stanja uzrokovana bolestima; djeca s problemima u ponašanju; kao i djeca bez uočenih teškoća koja se aktivno uključuju bez selekcije i samostalno. Indirektni korisnici su njihovi roditelji, kao i svi ostali članovi njihovih obitelji čija se kvaliteta života također povećava.

Koristi ovog projekta su:

  • Prilika za druženje s vršnjacima. Uzori među vršnjacima za vještine i ponašanja.
  • Veće samo poštovanje zbog boravka u grupi. Prilike za učenje o razlikama.
  • Učenje novih socijalnih vještina interakcije s djecom različitih sposobnosti.
  • Djeca spoznaju da pojedinac može prevladati svoje teškoće i tako postići uspjeh.
  • Priznavanje vlastitih sposobnosti, vještina kroz igru.

Projekt započinje programom u Vrlici danas od 10.30 do 12,00 sati u Centru za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez. Dalmalino animatorima Pipi Dugoj Čarapi i Mađioničaru- iluzionistu u zajedničkoj interakciji pridružiti će se mališani iz dječjeg vrtića Zvončica, učenici OŠ Milana Begovića i članovi dječje folklorne sekcije KUD-a Milan Begović iz Vrlike.

U programske aktivnosti u drugim mjestima projekt će uključiti preko 400 štićenika, njihovih prijatelja, animatora, gostiju ( plesača, pjevača, polaznika glazbenih škola, izviđača, mažoretkinja i dr. mladih talenata..) u igri i zabavi.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo