Novosti

Pozivamo vas na Tjedan psihologije u Centar Proventus!

Idući tjedan se obilježava 10.Tjedan psihologije u sklopu kojeg će se održati dvije besplatne radionice.

U Centru Proventus u Zagrebu, Kružna ulica 81, 20. i 21. veljače održat će se dvije radionice. Pogledajte o čemu se radi i prijavite se jer je broj sudionika na radionicama ograničen.

Radionica “Neobična djeca”

Kada nešto opišemo rječju “neobično”, znači da je to drugačije od onoga što očekujemo. U radu s djecom neka djeca će nam se činiti neobičnom i teže ćemo ih razumjeti. Da bi s djetetom mogli ostvariti odnos razumijevanja i povjerenja, što znamo da je iznimno važno, potrebno je razumjeti unutarnji svijet tog djeteta. Djeca se zapravo ponašaju logično, što možemo potvrditi tek kada nam je jasna podloga njihovog ponašanja, a ponašanje je posljedica djetetova unutarnjeg svijeta.

Na ovoj radionici istražit ćemo kojim razmišljanjima i pristupima možemo doći do boljeg razumijevanja djeteta unatoč nekoj njegovoj specifičnosti. Također, sudionici će imati priliku istražiti primjere koje imaju iz svog rada s djecom.

Radionica će se održati u utorak, 21.2.2017., od 17 do 20h, u Centru Proventus, Kružna ulica 81, Zagreb. Voditeljica radionice je Tea Knežević, magistra psihologije, praktičarka terapije igrom, a možete se prijaviti na e-mail tea@centarproventus.hr.

Radionica “Borbe moći”

Potreba za moći normalna je psihološka potreba. Ta potreba se veže uz razvoj mišljenja, učenje rješavanja problema, izražavanje osjećaja, osamostaljivanje. Imati potrebu za moći nije loša stvar, postaje problem tek kada dijete koristi moć na negativan način. U situacijama kada dijete iskazuje ljutnju, najčešće je i roditelju teško regulirati svoje stanje i ostati smiren. Stoga tada može doći do borbe moći između roditelja I djeteta. Kroz borbu moći nije dobro graditi autoritet jer se obično nakon takve epizode I roditelj I dijete osjećaju loše I naruše svoj međusobni odnos.

Borbe moći udaljavaju roditelja I dijete, pružaju plodno tlo za otpor, pobunu, neprijateljstvo, okrivljavanje one druge strane ii pak krajnju poslušnost zkoliko dijete ima loše samopoštovanje.

O tome kako prepoznati jesmo li se upustili u borbu moći s djetetom, kako adekvatno postaviti granice te na koje sve načine možemo zadovoljiti dječju potrebu za moći proći ćemo na ovoj radionici.

Radionica, koju će voditi Jelena Borić, magistra psihologije, održat će se u ponedjeljak, 20.2.2017. od 18 do 20h, u Centru Proventus, Kružna ulica 81, Zagreb. Svoje prijave možete slati na e-mail: jelena@centarproventus.hr.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo