Poznati glazbenici pjevaju za osobe s Downovim sindromom! - Ordinacija.hr

Novosti

Poznati glazbenici pjevaju za osobe s Downovim sindromom!

Udruga za sindrom Down i ove godine nastavlja s akcijom “Sunčana strana dlana” organizirajući koncert “Pruži mi ruku” kojim će obilježiti Svjetski dan sindroma Down 2013.

Koncert će ujedno označiti početak cjelogodišnjih aktivnosti udruge s ciljem podizanja svijesti u našem društvu o potrebama osoba sa sindromom Down, poticanja inkluzije u sustavu obrazovanja i zapošljavanja te prikupljanja donacija – sredstava koja će omogućiti terapeutske aktivnosti s djecom koja imaju sindrom Down.

Udruga okuplja 120 osoba sa sindromom Down koje su uključene u razne terapeutske aktivnosti, a zajedno s članovima njihovih obitelji koje također uključuje u program ima gotovo 500 korisnika. Godišnji proračun Udruge za osnovne aktivnosti je 300.000,00 kuna. On se ostvaruje iz potpore gradskog i državnog proračuna putem javnih natječaja za udruge osoba s invaliditetom, ali ta sredstva nisu dovoljna za rad Udruge. Stoga Udruga i ove godine projektom “Sunčana strana dlana” tijekom cijele godine organizira aktivnosti za prikupljanje donacija.

Koncert “Pruži mi ruku” održat će se 19. ožujka 2013. godine s početkom u 20:00 sati u velikoj dvorani Hypo centra u Slavonskoj aveniji.

Na koncertu će nastupiti: Marko Tolja, Teška industrija, Sandi Cenov, Žanamari Lalić, Bojan Jambrošić, Lana Klingor, Filip Dizdar i drugi.

Tijekom koncerta ali i cijele godine bit će aktivan broj za prikupljanje donacija:
060 92 00 (poziv 5,00 kn + PDV)

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo