Novosti

Poznati roditelji u humanitarnoj akciji za pomoć Udruzi Kolibrići

U povodu Međunarodnog dana Djece, Udruga roditelja vitalno ugrožene djece “Kolibrići” u suradnji s kazalištem “Trešnja” okupila je brojne poznate roditelje na predstavi pod nazivom “I opet… Miffy” kako bi donacijom cjelokupnog iznosa pomogla najmlađima čiji životi ovise o skupocjenim aparatima.

Do suradnje između Kolibrića i kazališta Trešnja došlo je kako bi zajedničkim snagama naglasili važnost pružanja osjećaja pripadnosti roditeljima i djeci Kolibrićima te svjesnost da ih društvo prihvaća i bitno ne razlikuje od ostalih.

jUdruga Kolibrići osnovana je krajem 2011. godine od strane roditelja djece s najtežim zdravstvenim poteškoćama. Naša djeca su ovisna o aparatima koji ih održavaju na životu te o cjelodnevnoj roditeljskoj skrbi, budući se nalaze na kućnoj njezi. Udrugu smo osnovali radi pružanja moralne, savjetodavne, humanitarne i svake druge pomoći vitalno ugroženoj djeci i članovima njihove obitelji. Trenutno okupljamo 23 obitelji, koje imaju dvadeset i jednog Kolibrića. Nažalost dvoje kolibrića je ove godine preminulo, ali su članovi njihovih obitelji ostali aktivno uključeni u rad Udruge“, pojašnjava predsjednica Udruge Anamarija Bartolinčić.

“Ova suradnja nam je posebno draga – svako dijete zna se smijati i u tom smijehu sva su djeca jednaka. Ako možemo biti djelić priče koja će neko dijete nasmijati, povezati s drugom djecom, nama je to na neki način i slatka obaveza“, naglasila je Kristijana Ferderbar Bućan, voditeljica ureda marketinga i odnosa s javnošću kazališta Trešnja.

jSav prihod ostvaren kroz ovu akciju predviđen je isključivo za udrugu te će omogućiti roditeljima kupnju potrebnih instrumenata (pomagalo za kupanje, boce s kisikom, plastične štrcaljke za hranjenje pomoću nazogastričnih sondi, sredstva za dezinfekciju, gumene rukavice, komprese, fiziološku otopinu, dezinficiranu vodu za kisik).

Ovu humanitarnu akciju podržali su i brojni poznati roditelji poput obitelji Dolenčić s djecom, Jasna Nanut, Ines Bojanić, Daria Knez Rukavina, Marijana Mikulić, Nera Stipičević i brojni drugi. Oni su svojim dolaskom i kupnjom ulaznice ukazali na važnost prihvaćanja drugačijih, pogotovo kada su djeca u pitanju. Na kraju dana svako dijete želi biti samo dijete.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo