Prijavite se za besplatni mamografski pregled povodom 20. Dana narcisa - Ordinacija.hr

Novosti

Prijavite se za besplatni mamografski pregled povodom 20. Dana narcisa

Na Dan žena počinju prijave za besplatno mamografsko snimanje povodom obilježavanja 20. Dana narcisa u Zagrebu.

Zahvaljujući projektu „Preventivna mobilna mamografija na području Grada Zagreba“ Zagrepčanke od četrdesete do četrdeset i devete godine, ali i one starije od šezdeset godina, koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke, mogu besplatno obaviti mamografski pregled.

Uz pomoć mamografije moguće je otkriti rak dojke u razdoblju od jedne do tri godine prije no što ga žena može napipati, a također otkriva rak koji je premalen da bi se našao kliničkim pregledom. Ako se rak dijagnosticira u ranom stadiju, tada je petogodišnje preživljavanje u 96% slučajeva. Baš zbog toga, mamografija je nezamjenjiva slikovna dijagnostička metoda u otkrivanju malignih bolesti dojke ranih stadija te se preporuča ženama starijim od četrdesete godine života.

Povodom obilježavanja 20. Dana narcisa, 19. ožujka na Trgu bana Jelačića od 10 do 14 sati bit će moguće obaviti besplatan mamografski pregled za žene starije od 40 godina, uz prethodnu najavu. Zbog specifičnosti mamografskog snimanja za sudjelovanje u ovoj javno-zdravstvenoj akciji potrebno se unaprijed naručiti na sljedeće brojeve telefona Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“:

  • 01/46-96-309
  • 01/46-96-347

Dan narcisa se već tradicionalno 20 godina obilježava, uoči proljeća, kao dan borbe protiv raka dojke. Glavni cilj ove javno-zdravstvene akcije je osvijestiti što više žena o važnosti redovitih mamografskih pregleda, ali i pružiti im savjete te potrebnu pomoć u borbi s ovom opakom bolešću. 

Upravo danas na Dan žena, pravi je trenutak da se žene osvijeste o važnost vlastitog zdravlja te se prijave na mamografski pregled.

G. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo