Novosti

Prijavite se za probno nošenje slušnih pomagala za oba uha

Robert Trotic, Iva Simunec, Tomislav Cubek, Lana Tisma Maric, Ivica Sindilj, Svijetlana Podlesnik / Foto: Mario Poje

Bolje čuti znači bolje živjeti. U ovu tvrdnju će se moći uvjeriti oko 500 sudionika prvog velikog hrvatskog istraživanja sluha.

Bolje čuti znači bolje živjeti. U ovu tvrdnju će se moći uvjeriti oko 500 sudionika prvog velikog hrvatskog istraživanja sluha. Tromjesečno istraživanje provodi tvrtka Neuroth u suradnji s Hrvatskim društvom za audiologiju i fonijatriju Hrvatskog liječničkog zbora, a istraživanje će trajati do 31. svibnja 2016. godine. 

Svi zainteresirani su pozvani da besplatno testiraju sluh i prijave se za probno nošenje slušnih pomagala za oba uha. Podatke prikupljene probnim nošenjem slušnih pomagala za oba uha će obraditi i krajem godine predstaviti Hrvatsko društvo za audiologiju i fonijatriju na čelu s prof. dr. Robertom Trotićem.

Vjerujemo da ćemo potaknuti velik broj osoba na sudjelovanje, bez obzira je li riječ o osobama kojima je već ustanovljeno oštećenje sluha ili onima koji tek sumnjaju na gubitak sluha. Uz to, nošenje slušnih pomagala za oba uha je iznimno važno za što kvalitetniji nastavak svakodnevnih aktivnosti, a iskustva sudionika će nam biti od velikog značaja za rezultate istraživanja“, izjavio je predsjednik Hrvatskog društva za audiologiju i fonijatriju, prof. dr. Robert Trotić.

Kao i uvijek u našem poslovanju, želimo podignuti kvalitetu usluge na novu, europsku razinu koju zaslužuju svi hrvatski korisnici i pritom u skladu s našom misijom tvrdimo: bolje čuti znači bolje živjeti. Korisnicima ćemo po prvi puta omogućiti da uz pomoć dva slušna pomagala dožive individualno prilagođenu, obostranu kvalitetu zvuka, razumljivost govora i udobnost probnost nošenja. Konačnim završetkom projekta smatrat ćemo promjenu standarda dodjele slušnih pomagala u Hrvatskoj koja će osobama s oštećenjem sluha omogućiti kvalitetnije zbrinjavanje njihovih slušnih potreba kroz bolje prilagođene kriterije i jednostavniji postupak dodjele i odobravanja.“, izjavila jeSvijetlana Podlesnik, direktorica tvrtke Neuroth u Hrvatskoj.

Svoja iskustva s nošenjem slušnih pomagala za oba uha podijelilo je i troje korisnika kojima je kvaliteta života u posljednje vrijeme neizmjerno poboljšana. Menadžeru sigurnosti u Hotelu Esplanade, Ivica Šindilj, slabljenje sluha nije bila prepreka u 30-godišnjoj karijeri tijekom koje se uspješno brine za sigurnost brojnih inozemnih i domaćih gostiju iz političkog i društvenog života. Ističe da uzmicanje pred gubitkom sluha za njega nikad nije bila opcija. Mladi frontmen i pjevač rock sastava Gretta, Tomislav Čubek, također je korisnik slušnih pomagala.

Spoznaja da gubim sluh za mene je bila jako teška. No, morao sam priznati da su godine bavljenja glazbom ostavile svoj trag. Sad znam da sam ispravno postupio kad sam odmah zatražio pomoć. Uživam u svakom zvuku, a posebno u onima koje mogu pretvoriti u glazbu“, pojašnjava Tomislav Čubek.

Lana Tišma Marić, nekadašnja Miss Universe Primorsko-goranske županije, danas je sretna majka troje djece i uspješna zubotehničarka. Uz pomoć slušnih pomagala nedavno je po prvi puta mogla čuti svoje djevojčice, te je također dala doprinos velikom hrvatskom istraživanju sluha.

Više informacija potražite na:

www.neuroth.hr
https://www.facebook.com/neuroth.hr/

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo