Novosti

Prof. Rajko Ostojić izabran u Izvršni odbor Svjetske zdravstvene organizacije

Hrvatski ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić izabran je danas, na 65. godišnjoj skupštini Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Ženevi, za člana Izvršnog odbora, glavnog upravljačkog tijela te organizacije.

Ministar Ostojić, koji će član Izvršnog odbora biti iduće tri godine, izjavio je kako mu je izbor osobno velika čast, a hrvatskoj državi i njezinom zdravstvu veliko priznanje.

k“Hrvatsko zdravstvo uvijek je bilo u samom vrhu europskoga, a u nekim granama i na razini svjetskog zdravstva. Moj cilj je da što prije popravimo štetu koju su zdravstvu u proteklom razdoblju nanijela neka loša rješenja i da ga ponovno, po kvaliteti i povjerenju pacijenata, dovedemo tamo gdje je ono bilo 80-ih godina prošlog stoljeća, dakle u sami vrh europskog zdravstva“, izjavio je nakon izbora u Izvršni odbor SZO ministar Ostojić.

Uz Hrvatsku, za članstvo u IO u europskoj skupini zemalja, izabrani su i Belgija, Azerbejdžan i Litva, a prvo zasjedanje će biti nakon godišnje Skupštine SZO, 28. i 29. svibnja.

Inače, prije ministra Ostojića, još su dvojica Hrvata bili birani u članstvo tog tijela – začetnik javnog zdravstva dr. Andrija Štampar te akademik Željko Reiner.

 

Izvor: Ministarstvo zdravlja

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo