Novosti

Projekt “Čuvari srca” – procjena kardiovaskularnog rizika kod studenata

Zaklada «Hrvatska kuća srca» i Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba u sklopu projekta «Čuvari srca» provode procjenu kardiovaskularnog rizika kod studenata Agronomskog i Šumarskog fakulteta kako bi upozorili mlade ljude da briga o zdravlju srca započinje već u mladosti.

Studenti će imati priliku besplatno izmjeriti glukozu, lipidogram, krvni tlak i indeks tjelesne mase, a sve s ciljem kako bi saznali vlastiti kardiovaskularni rizik. Mladi ljudi su sve više pod stresom, zanemaruju zdrave navike, ne vježbaju dovoljno i samim time su sve ugroženiji od kardiovaskularnih bolesti koje se mogu razviti u kasnijim godinama života, ali nažalost i u mladosti.

Projekt «Čuvari srca» ima za cilj promicanje kardiovaskularnog zdravlja, skretanje pozornosti na čimbenike razvoja kardiovaskularnih bolesti i njihovo uklanjanje. Upravo je educiranje različitih ciljnih skupina o važnosti prevencije jedan od glavnih zadataka ovog projekta.

U ovoj akciji organizatori žele skrenuti pozornost na mlade ljude, u ovom slučaju studente koji upravo prolaze kroz stresne situacije ispitnih rokova i izloženi su čimbenicima rizika.

Studenti će imati priliku i savjetovati se sa stručnjacima o načinima preventivnog ponašanja.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo