Novosti

Provedite vikend s djecom u “Bolnici za medvjediće i u Ljekarni za čiste ruke”

Bolnica za medvjediće (TBH – Teddy Bear Hospital) projekt je kroz koji studenti medicine, farmacije i medicinske biokemije zajednički rade na smanjenju dječjeg straha od liječnika, ljekarnika i ostalih djelatnika u bijelim kutama te uče djecu o važnosti zdravlja.

Središnje događanje ove godine odvijati će se kroz 2 dana na Zrinjevcu, gdje će biti postavljena 3 šatora: čekaonica, ordinacija i ljekarna s laboratorijem. Temeljna ideja je da djeca donose liječniku (zapravo studentu medicine) svoje plišane igračke koje su „bolesne“, u posebnu liječničku ordinaciju, gdje kroz igru i interakciju liječe plišanog pacijenta. Nakon toga s liječničkim receptom maleni pacijenti odlaze do ljekarnika preuzeti lijek za svog plišanca te uče kako ga pravilno primijeniti uz prisutnost odrasle osobe u pratnji, a po potrebi odlaze i do laboratorija kako bi medicinski biokemičar obradio uzorke njihovih plišanaca. Svako dijete po završetku radionice dobije diplomu za hrabrost koja mu ostaje kao uspomena i podsjetnik na hrabrost koju je pokazao prilikom liječenja svog medvjedića.

Radionice ne pomažu samo djeci, već i studentima, omogućujući im razvoj komunikacije s djecom i stjecanje znanja o dječjoj psihologiji koja će im pomoći u budućem radu i životu.

Dio bogatog programa na Zrinjevcu, činit će također i CPSApunčić radionice, u kojima će studenti farmacije u sklopu „ljekarne“ učiti djecu pravilnom pranju ruku.

U projektu sudjeluju članovi EMSA-e (European Medical Students’ Association), SSHLZ-a (Studentska sekcija Hrvatskog liječničkog zbora), CPSA-e (Croatian Pharmaceutical Students’ Association),  te svi ostali studenti medicine, farmacije i medicinske biokemije koji vole djecu i rad s njima.

Svi zainteresirani mogu doći na Zrinjevac 29. i 30. svibnja, 9-19h.

Hrvatsko farmaceutsko društvo apsolutno podržava ovakve kreativne interdisciplinarne suradnje i angažman budućih zdravstvenih djelatnika, na dobrobit promicanja zdravih životnih navika od malih nogu! Bravo za studente medicine, farmacije i medicinske biokemije!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo