U zagrebačkom restoranu Kaptolska klet, u petak 2. ožujka započinje gastronomsko-turistička manifestacija Mjesec hrvatske kuhinje u sklopu koje će svakog vikenda tijekom mjeseca ožujka gosti restorana moći uživati u delicijama iz različitih dijelova Hrvatske.
Ovo kulinarsko proputovanje kroz tradicionalne okuse
domaćih jela osmislio je šef kuhinje restorana Kaptolska klet, Matija Nikolić, finalist prošlogodišnjeg kuharskog
reality showa MasterChef, a on će u Kapolskoj
kleti svakog vikenda ugostiti i kolege kuhare finaliste i natjecatelje
MasterChefa – Vedrana, Željanu, Robija i Srđanu!
Hrvatska je kuhinja
poznata po svojoj raznolikosti, te se stoga često naziva i kuhinjom niza
regija, što će svi posjetitelji Kaptolske
kleti ponajbolje moći doživjeti i tijekom Mjeseca hrvatske kuhinje u
ovom poznatom zagrebačkom restoranu.
Poslastice koje će kuharski timovi spravljati,
oduševit će ne samo tradicionaliste i nostalgičare, otkriva Matija Nikolić, jer
će upravo Matija svakog vikenda brinuti za to da se u svakom tanjuru nađe i po
koje iznenađenje. Matija će naime zajedno s kolegama MasterChefovima predstaviti
i potpuno nova jela, koja se oslanjanju
na tradicijsku kuhinju svakog od zastupljenih hrvatskih krajeva.
Mjesec
hrvatske kuhinje započinje vikendom goranske
kuhinje koji će se odvijati od 2. do 4. ožujka u restoranu Kaptolska klet, kada će se Matiji pridružiti kuharski tim Hotela
Breza iz Ravne Gore pod vodstvom Mladena Jurkovića, a koji će zaljubljenicima u
goransku kuhinju na meniju ponuditi i poznatu kobasicu s vrganjima koju je
Matija Nikolić osmislio upravo za kuhinju Hotela Breza i koja se poslužuje samo
tamo, u Ravnoj Gori.
Nakon vikenda goranske kuhinje, kuhače u Kaptolskoj kleti uz Matiju Nikolića
preuzimaju gosti-kuhari od kojih su svi finalisti prošlogodišnjeg MasterChefa
Vedran, Željana, Robi i Srđana!
Od 9. do 11 ožujka kreće vikend kontinentalne kuhinje
kada će kuhati Vedran Beg, vikend iza od 16. do 18. ožujka kuhinju preuzima Robert Predrag Žmire koji će predstaviti
dalmatinska jela, od 23. do 25. ožujka
posjetitelje očekuje vikend dubrovačke i mediteranske kuhinje uz Željanu Ančić, a posljednjeg će vikenda, od 30. ožujka do 1.
travnja istarska jela predstaviti Srđana Jevtić.
Uz prigodne delicije koje očekuju sve posjetitelje u
sklopu Mjeseca hrvatske kuhinje, tim
restorana Kaptolska klet svakog će
petka gostima prirediti i prigodan glazbeni doživljaj, uz koncertne nastupe hrvatskih
glazbenika.
Na samom otvorenju Mjeseca hrvatske kuhinje svoj će
koncert održati Duo Corde koji čine Josip Orešković
(mandolina) i Ambrozije Puškarić (gitara), a s njima će nastupiti mlada slovenska sopranistica Biba
Ivanovič, koju je publika nedavno imala
prilike slušati i gledati u HNK Split, u ulozi Adele u Straussovom Šišmišu. Uz vesele i poznate songove iz
domaćih i međunarodnih mjuzikala i opereta, Biba će publici zapjevati i stare
zagrebačke evergreene, od “Ja ljubim”, “Golubovi”, “Calypso”, “Prolazi sve” i
mnoge druge.
Ordinacija.hr