Ružičasta nit za sretnije sutra! - Ordinacija.hr

Novosti

Ružičasta nit za sretnije sutra!

Hvale vrijedna inicijativa hrvatske vizažistice Marije Butković “Ružičasta nit” predstavljena je u Zagrebu. Poznata imena i brojni uzvanici pozdravili su prvo predstavljanje udruge koja će olakšati rehabilitaciju mnogim ženama i muškarcima.

Godišnje se u Hrvatskoj otkrije oko 2300 novih slučajeva raka dojke, a ta je brojka iz godine u godinu u porastu. Odstranjenje jedne ili obje dojke za mnoge žene predstavlja psihofizičku traumu. S obzirom na to da u našoj zemlji brojne žene ne znaju za mogućnost repigmentacije areola i bradavica, pokrenula sam projekt njihove besplatne repigmentacije, te ponovne pigmentacije obrva izgubljenih zbog kemoterapije ili alopecije. Želim omogućiti ženama da se osjećaju i izgledaju bolje, prihvaćenije i sretnije!” – izjavila je vizažistica Marija Butković.

Udruga za poboljšanje kvalitete života žena oboljelih od karcinoma te osoba oboljelih od alopecije “Ružičasta nit” osnovana je s ciljem pružanja edukativne, humanitarne, medicinsko-estetske potpore ženama u fazi kemoterapije i rehabilitacije te osobama oboljelima od alopecije ili ozlijeđenima u nesrećama, požarima i sličnim situacijama.

“Mariju poznajem već 10 godina i imamo jako lijepu suradnju, za ovaj njen san znam već nekoliko godina i drago mi je da je postao stvarnost. Ovo je fenomenalna inicijativa koja će pomoći mnogim ljudima i mislim da bismo se svi trebali više držati jedni uz druge jer svi znamo koliko smo osjetljivi kad nas pogodi neka bolest i koliko smo krhki tako da vjerujem da će jedna ovakva podrška mnogo značiti svima!” – izjavila je glumica Kristina Krepela.

Udruga “Ružičasta nit” predstavlja poveznicu između medicine i estetike te na taj način pruža poticaj ženama da se što kvalitetnije vrate svojim ulogama majki, supruga, prijateljica, poslovnih žena. Na današnjem su predstavljanju svoja zapažanja predstavili i Đurđica Mesarić kojoj je Marija napravila ponovnu pigmentaciju obrva, te dr. Zlatko Mihelčić specijalist onkologije i radioterpije.

Sve informacije o radu udruge, donacijama i programu mogu se pronaći na službenoj web stranici www.ruzicastanit.hr.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo