Novosti

Školarci će dobiti zdravstveni odgoj

Od rujna, hrvatske će osnovne i srednje škole uvesti eksperimentalni program zdravstvenog odgoja, najavili su iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

“Zdravstveni odgoj pridonijet će prevenciji bolesti povezanih s prehranom i pretilošću, ovisnosti, spolno prenosivih bolesti, neplaniranih trudnoća, nasilja te, među ostalim, zaštiti mentalnog i reproduktivnoog zdravlja”, rekao je ministar Željko Jovanović.

Školarci o ovim temama neće učiti u novim predmetima, nego će ove teme biti uključene u već postojeće predmete, a dodatni sadržaj bit će uključen u sat razredne zajednice.

Jovanović je izjavio kako je najbolji pokazatelj da se te teme dosad nisu dobro obrađivale u školama bila nedavna anketa provedena među školarcima u Hrvatskoj prema kojoj se u proteklih deset godina povećao broj pretile djece.

“Čak 66 posto djece ne jede voće i povrće svaki dan, neki kažu da je razlog tomu ekonomski, no zašto onda tridesetak posto djece svaki dan pije slatka pića, raste i konzumacija slatkiša, a sve više ih puši i pije alkohol“, izjavio je ministar Jovanović.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo