Novosti

Spas od neželjenih događaja na godišnjem odmoru!

Foto: Shutterstock

Od nepredviđenih situacija ne može se u potpunosti pobjeći, ali postoje usluge koje nude pomoć onda kada je najpotrebnija.

Vrijeme je godišnjih odmora, putovanja, odlazaka na more ili u planine. No bezbrižno putovanje ponekad nam pokvare nepredviđene situacije. Kvar na automobilu, izgubljena prtljaga i iznenadne ozljede tri su stvari koje nam najčešće pokvare godišnji odmor. Od nepredviđenih situacija ne možemo pobjeći, ali postoje usluge koje, i bez osiguranja, nude izvanrednu pomoć u takvim trenucima. 

Usluge pomoći u raznim nepredvidivim situacijama

Među njima se ističe Zagrebačka banka koja kroz svoju Lepezu, odnosno pakete pogodnosti uz računnudi i usluge pomoći u raznim nepredvidivim situacijama – pomoć na cesti, pomoć u kući, medicinsku pomoć te pomoć na putovanjima. Zahvaljujući svom partneru Mondial Assistanceu, Zaba klijentima omogućava korištenje usluge Servis centra brzo i kvalitetno. Ove usluge mogu koristiti svi koji su ugovorili jedan od modela Lepeza koji obuhvaća i bankovne proizvode i usluge – račune, kartice, direktne kanale plaćanja te plaćanja bez naknade. Raspon usluga ovisi o vrsti Lepeze, a korisnicima je pristup Servis centru omogućen 24 sata na dan.

Popravak na mjestu ili vuča vozila

Zahvaljujući usluzi Pomoć na cesti u Hrvatskoj i inozemstvu, onaj tko se nađe u nevolji može jednostavno, putem e-maila ili telefonski dobiti adekvatnu i pravovremenu pomoć. Usluga uključuje popravak na mjestu nezgode ili vuču vozila, organizaciju zamjenskog automobila ili plaćanje troška smještaja do iznosa pokrića, odnosno organizaciju i podmirenje troška nastavka puta, ukoliko je za popravak vozila potrebno više od 48 sati. Nema stresa ni kad pukne cijev na vikendici, ili kod gubitka ključeva, jer usluga Servis centra uključuje i pomoć u kući, u što spadaju usluge vodoinstalatera, električara, bravara ili staklara u slučajevima hitnih intervencija. Nažalost, ponekad se događaju i teže nezgode, poput bolesti ili ozljeda. No kada se to i dogodi, dobro je znati da korisnici Lepeze imaju mogućnost kućnog posjeta liječnika i medicinske sestre, dostavu lijekova, kućnu njegu nakon izlaska iz bolnice te drugo medicinsko mišljenje.

Korištenje usluge i u inozemstvu

Usluga nije ograničena samo na Hrvatsku već se može koristiti i u inozemstvu, a pokriva medicinske troškove, organizaciju i pokriće troškova medicinskog prijevoza u Hrvatsku, medicinski prijevoz do bolnice u slučaju nezgode ili iznenadne bolesti, medicinski pregled, operaciju, lijekove, boravak u bolnici ili stomatološki tretman, dostavu lijekova u hitnom slučaju i slično. Medicinska pomoć dostupna je u slučaju nezgode ili iznenadne bolesti na svim putovanjima koja ne traju dulje od 60 dana, a vrsta usluge i iznosi pokrića troškova određene su odabranim modelom Lepeze. Primjerice, kod određenih medicinskih usluga klijent sudjeluje u pokriću dijela troškova do 77 eura. Konačno, usluge Servis centra uključuju i informacije o hrvatskim agencijama u inozemstvu, informacije u slučaju gubitka dokumenata, ili pravnu pomoć, a u slučaju gubitka prtljage trošak kupnje odjeće i pribora za osnovnu higijenu također će preuzeti Mondial Assistance po primitku računa za obavljenu kupovinu. 

Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo