Novosti

Sportski dodaci prehrani – potreba ili trend?

Tehnologija i internet postali su svakodnevica načina života u 21. stoljeću, a već nekoliko godina suočavamo se s njihovom sve većom vrijednosti u sve više aspekata života.

U Hrvatskoj je u zadnjih godinu dana veliki hit postalo online treniranje. Najviše se ovaj oblik treniranja raširio zahvaljujući društvenim mrežama jer putem njih mnogi fitness treneri i poznati body builderi dijele savjete svojim sljedbenicima besplatno i tako promiču zdrav i fit način života. Osim besplatnih savjeta, ti su internetski treneri ponudili i pakete zainteresiranim vježbačima….

U novom broju magazina Moje zdravlje, koji izlazi u subotu 23. siječnja, donosimo vam razgovor s četvero online trenera koji su nas upoznali s načinima treniranja, kako pomažu drugima, što im je najbolja nagrada te kako im je ovakav način rada postao prioritet.

Žene su počele trenirati možda više nego muškarci, a javljaju se trenericama prije nego muškim trenerima, čisto zbog osjećaja i razumijevanja – ističe za Moje zdravlje Barbara Horvat, bivša atletska reprezentativka i online trenerica.

Tu je i velika priča o sportskim dodacima prehrani koji su postali pravi hit, a mi donosimo vodič o onim najtraženijim i najkvalitetnijim. Naslovnicu krasi prelijepa, vatrena i energična Sofia Vergara, a pročitajte njen recept za mladolikost i seksi figuru.

S liječnicima smo razgovarali i o pomicanju dobnih granica, te o bolestima starijih ljudi od kojih sve češće obolijevaju mladi. Ako ste se pak pitali što u vašoj ljekarni radi tamjanovac, noni, ružičasti žednjak ili kordiceps, imamo objašnjenje za svu ljekovitu egzotiku. 

Saznajte i kako postati ranoranilac te koliko je veza zdrava nakon preljuba. S obzirom na mnoge prijepore oko prirodnih, bio i/ili organiskih namirnica, donosimo priču kako prepoznati one najbolje te za čime bi se u kupovini trebali voditi kako ne bi ostali prevareni. Ipak, za one koji se sa sjetom prisjećaju bakine kuhinje, nutricionistica Mirna Trumbetaš izdvaja najzdravije tradicionalne namirnice koje bi se svakako trebale naći na vašem tanjuru.

Sve ovo i još mnogo više čitajte u novom broju magazina Moje zdravlje, 23. siječnja za samo 5 kuna uz Večernji list te samostalno za 14 kuna! Svi čitatelji u subotu u paketu Mojeg zdravlja s Večernjim listom na dar dobivaju knjigu ”Najbolje dijete svijeta 1” te ”Najbolje dijete svijeta 2′.’ U svakom paketu nalazi se jedna knjiga. Požurite, broj knjiga je
ograničen!

Foto: Shutterstock

Ordinacija.hr 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo